Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občinski prvenstvi v badmintonu in namiznem tenisu: dva ubranila naslova, ena prvič najboljša


Tenis klub Kozje od leta 2002 naprej v sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Kozje organizira občinski prvenstvi v namiznem tenisu in badmintonu. Letošnji prvenstvi v Večnamenskem centru Kozje sta bili enaindvajseti po vrsti.

Kot poroča Roman Gradišek je bilo v soboto, 16. aprila, najprej na sporedu občinsko prvenstvo v namiznem tenisu. Udeležba je bila nekoliko slabša kot so bili vajeni v minulih letih, saj se ga je udeležilo pet tekmovalcev, ki so se pomerili vsak z vsakim. S štirimi zmagami je zmagovalec prvenstva postal Rok Perčič, ki je tako obranil  naslov občinskega prvaka, kar je bil že njegov peti. S tem se je po številu naslovov zavihtel na drugo mesto in zaostaja le še za očetom Ervinom Perčičem z enajstimi naslovi. Ervin je tokrat osvojil drugo mesto, tretji pa je bil Janko Štefančič, ki se je sploh prvič uvrstil med prve tri na občinskem prvenstvu.

Najboljši badmintonisti; foto: Športna zveza Kozje

V četrtek, 20. aprila, je bilo na sporedu še občinsko prvenstvo v badmintonu. Tukaj je bila udeležba številčnejša, saj je nastopilo osem članov in tri članice. Članice so tekmovale na tretjem občinskem prvenstvu, pomerile pa so se vsaka z vsako. V odsotnosti nekaterih izkušenejših tekmovalk je zmagovalka postala šestošolka Lea Kiderič. Na drugo mesto se je uvrstila Ana Dobravc, tretja pa je bila Simona Lipovšek.

Člani so v prvem delu prvenstva nastopili v dveh skupinah po štiri, prva dva iz vsake skupine sta se uvrstila v polfinale, nato pa sta se zmagovalca polfinal pomerila za prvo mesto, poraženca pa za tretje.  Končni zmagovalec je še osmič zapored postal Blaž Hartl. S tem se je po številu naslovov občinskega prvaka Blaž izenačil z Romanom Gradiškom, ki je bil prvak osemkrat med leti 2003 in 2013. Roman pa ostaja vodilni po številu uvrstitev med prve tri, ki jih je zbral kar petnajst, medtem ko ima Blaž le osem zmag. Na drugo mesto se je uvrstil Žan Kiderič, ob lanskem tretjem mestu je to njegova druga uvrstitev med prve tri. Tretji je bil tokrat Bojan Dobravc, kar je bila njegova šesta uvrstitev na tretje mesto, ob petih drugih mestih pa se je že enajstič uvrstil med prve tri.