Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob občinskem prazniku Občina Kozje podelila občinska priznanja


Danes, 15. aprila, praznuje Občina Kozje. V ta namen so včeraj zvečer v Večnamenskem centru Kozje gostili slavnostno sejo, na kateri so letošnjim nagrajencem podelili občinska priznanja za njihov trud in dosežke, ki širijo prepoznavnost domače Občine Kozje izven njenih meja.

Ob prazniku Občine Kozje se bodo zvrstili mnogi dogodki. Na osrednji prireditvi, petkovi slavnostni seji ni manjkalo visokih gostov – županja Občine Kozje Milenca Krajnc, nekdanji župan in častni občan Občine Kozje, Dušan Andrej Kocman, državni sekretar Ministrstva za javno upravo, Urban Kodrič, poslanec v Državnem zboru, Anton Šturbej, načelnica UE Šmarje pri Jelšah, mag. Jasna Junkar, župani ostalih občin Kozjanskega – župan Občine Bistrica ob Sotli, Franjo Debelak, župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, župan Občine Šmarje pri Jelšah, dr. Matija Čakš, podžupan Občine Podčetrtek, mag. Marko Jurak, podžupan Občine Brežice, Aleksander Gajski ter ostali predstavniki javnih zavodov, podjetij in agencij.

Slavnostna seja Občine Kozje ob občinskem prazniku.

Na odru so nastopili Mešani pevski zbor Vinea Kozje, ki so zapeli Mili moj kozjanski kraj in številne druge. Nastopili so še učenci OŠ Lesično, dogodek je povezovala Polona Zakošek.

Županja Milenca Krajnc je v svojem govoru čestitala občanom ob prazniku in se zahvalila sodelavcem na občinski upravi, svetnikom, članom KS, društvom, UE in vsem, ki sooblikujejo ta prelep košček dežele ter med drugim spregovorila:

»V nenavadnih časih smo dokazali, da se Kozje ne preda, temveč postane še močnejše. V lanskem letu smo pričeli z gradnjo prizidka vrtca Zmajček, gradi se enota Doma upokojencev za 49 stanovalcev z novimi zaposlitvenimi kadri, v stari pošti smo lani jeseni uredili Medgeneracijski center, rekonstruirali 4 odseke občinskih cest, uredili povezovalno cesto Podsreda – Železno. Zgrajen je nadomestni most v Podsredi, urejene kolesarske poti, parkirna mesta pri Večnamenskem centru in regulacija reke Bistrice na območju gradbišča. Lani smo zgradili novo atletsko stezo in nogometno igrišče v Športnem parku Kozje, načrtujemo gradnjo prenočitvenih kapacitet na gradu Podsreda, urediti poslovno-konferenčni dvorani, obnovili bomo romansko kapelo in druge vsebine na gradu. Občina Kozje praznuje v aprilu, mesecu cvetenja in vseživljenske energije, v spomin na prvo omembo kraja pred več kot 1000 leti. Od takrat do danes se je marsikaj spremenilo in hvaležni smo lahko prednikom za bogato izročilo. Danes pa smo še posebej ponosni na občinske nagrajence za njihov doprinos k žlahtnosti Občine Kozje.«

Kdo so letošnji občinski nagrajenci?

Zlati grb Občine Kozje prejme Boštjan Prešiček, ki je kar 30 let operativni gasilec v PGD Kozje in mu je 20 let poveljeval. S svojo energijo in vztrajnostjo je pripomogel k preobrazbi matičnega gasilskega društva v sodobno in učinkovito gasilsko enoto, opremljeno po vseh standardih in usposobljeno za najzahtevnejše naloge. Je pobudnik številnim aktivnostim, ki kreirajo življenje in delo v društvu kot tudi v lokalni skupnosti.

Srebrni grb gre v roke devetošolcu. Nadpovprečen učenec, Bor Gradišek, že od 4. razreda dalje uspešno prejema priznanja mnogih tekmovanj, v osmih razredih je prejel že 14 zlatih priznanj na tekmovanjih iz logike, matematike, slovenščine in kemije. Na tekmovanjih je bil kar osemkrat najboljši v državi. Ker je slaboviden, se je lani udeležil Svetovnega mladinskega prvenstva za slepe in slabovidne šahiste v Franciji ter zasedel osmo mesto na svetu.

Srebrni grb je sinoči prejela predsednica KS Podsreda, Tea Žarn. V času njenega predsedovanja se je v KS zgodila družinska tragedija, zato je zanje organizirala dobrodelni koncert Za boljši jutri. Kljub neizkušenosti, je s pozitivno naravnanostjo in sočutjem izjemen vzor na področju prostovoljstva, dobrodelnosti in spodbude za nadaljnje delo.

Občina Kozje je na slavnostni seji podelila zlati, srebrni in bronasti grb ter dve denarni nagradi.

Turistično društvo Pilštanj letos prejema denarno nagrado, saj s svojo dejavnostjo že vrsto let ustvarja razmere za dobro turistično dejavnost. Organizirajo razne prireditve ter z njimi opozarjajo na pomen zgodovinskih dogodkov, starih običajev in spodbujajo zdrav način življenja. V lanskem letu so v trgu Pilštanj gostili kar 33 avtobusov obiskovalcev.

Denarno nagrado prejme tudi Folklorna skupina Kozje, ki tradicijo ohranja že 40 let. Ves čas delovanja se udeležujejo območnih srečanj folklornih skupin in redno dosegajo regijski nivo in dokazujejo, da sodijo v najboljše folklorne skupine v Sloveniji.

Prejemnikom priznanj iskreno čestitamo, občankam in občanom pa želimo prijetno praznovanje ob občinskem prazniku!