Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novo parkirišče v Olimju bo razbremenilo turizem in domačine


V Olimju, najbolj priljubljenem in turističnem kotičku občine Podčetrtek so se na zadnjo soboto v aprilu zbrali številni domačini, da bi postorili dve prijetni dolžnosti. Ob 16. uri so uradno odprli parkirišče nasproti pokopališča ter na kraju postavili mlaj.

Mnogo lokalnih prebivalcev ter še več turistov posebej rado zaide v vas Olimje, ki se je dolgo časa soočala s parkirno stisko. V poletnih mesecih v Olimju ob koncu tedna namreč naštejejo do kar 2.000 obiskovalcev. Da težav s parkiranjem več ne bo, so se odločili zgraditi ustrezno parkirišče nasproti pokopališča, katerega gradnjo so zaključili pred predvidenim rokom. To soboto so ga tudi uradno odprli, ob enem pa prijetno vreme izkoristili še za postavitev mlaja.

Otvoritve parkirišča in postavitve mlaja se je udeležilo mnogo krajanov.
(foto: Kozjansko.info)

Dogodka se je udeležilo več kot sto ljudi, druženje ob dobri pijači in jedači se je za domačine pričelo že v dopoldanskih urah. Trak sta sta ob 16. uri prerezala predsednik Krajevne skupnosti Olimje, Janez Žagar in župan Občine Podčetrtek, Peter Misja.

Podpredsednica KS Olimje, Stanika Jakopina Milčevski nam je na dogodku zaupala: »S pridobitvijo novega parkirišča bo Olimje odslej razbremenjeno, zato je za nas danes poseben dan, dogodek smo povezali tudi s postavitvijo mlaja. Menim, da bo novo parkirišče novo stičišče srečanj, ki ga do sedaj nismo imeli in tudi prostor za prijetna druženja v toplejših mesecih, kot je današnje.«

Pred prerezom traku je župan Peter Misja namenil zahvalo domačinom za organizacijo veselega dogodka in dodal: »Vesel sem, da je projekt, ki smo ga načrtovali že tri leta, danes dočakal svojo realizacijo. Najprej smo zemljišče odkupili, sodelovali z birokrati, projekt je izvajalo podjetje Kladnik d.o.o. iz Šentjurja. Realizacija projekta je finančno vredna dobrih 100.000 € in pomembna za celotno občino Podčetrtek, saj je razbremenitev Olimja ob množičnih obiskih turistov zelo pomembna. V Olimju v bližnji prihodnosti sledi še nekaj pridobitev, asfaltiranje ceste proti Tovorniku ter dodatna razsvetljava. Na novem parkirišču vam želim varno počivanje, veliko dobrih dogodkov, prizadevali pa si bomo tudi za izgradnjo igrišča ob parkirišču.«

Parkirišče je po županovih besedah blagoslovil pater Ernest Benko, po prerezu traku pa je sledila še postavitev mlaja ter medgeneracijsko druženje do večernih ur.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.