Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mednarodno obarvan velikonočni turnir v Kozjem


Člani Tenis kluba Kozje so se po uspelem lanskem prvem Velikonočnem turnirju v badmintonu odločili, da bo turnir postal tradicionalen. Tudi drugega so organizirali na velikonočni ponedeljek, nanj pa se je prijavilo 43 tekmovalk in tekmovalcev, ki so tekmovali v devetih različnih kategorijah. Če se je prvega turnirja udeležila le ena tekmovalka s Hrvaške pa je bil tokratni precej mednarodno obarvan. Udeležili so se ga namreč posamezniki, ki trenutno živijo v Sloveniji prihajajo pa iz drugih držav – Francije, Španije, Češke in celo Indije.

Preostali najboljši pari; foto: TK Kozje

Kot poroča Roman Gradišek se je turnir zjutraj pričel s tekmovanji v kategoriji mešanih dvojic. V kategoriji A namenjeni boljšim rekreativcem sta lansko zmago obranila Gordana Seničič Hanžek in Luka Stjelja iz BK Brežice. Tudi drugo in tretje mesto sta šli v Posavje. Druga sta bila Patricija Geč in Toni Hotko iz BK Pišece, tretja pa Rebeka Škerl in Goran Škerl iz SK Igraj Sevnica. Vrh kategorije B je pripadel domačim igralkam in igralcem. Tudi tu sta zmagala lanska prvaka Katja Bratuša in Blaž Hartl, druga sta bila Ivica Krošelj in Bojan Dobravc in tretja Julia Bratuša in Jan Dobravc.

V drugem delu dopoldneva so se pomerile še ženske in moške dvojice. Pri ženskih je bila le ena kategorija v kateri sta zmagali Gordana Seničič Hanžek in Patricija Geč, drugi sta bili Katja Bratuša in Julia Bratuša tretji pa Ana Blanco Tetuan iz Španije in Lea Chevalier iz Francije. Med moškimi dvojicami A sta bila najboljša Mitja Kostrevc in Aljoša Rovan iz BK Brežice, druga je bila brežiško-sevniška naveza Luka Stjelja – Goran Škerl in tretja člana BK Pišece Bojan Hotko in Aljaž Ogorevc. V skupini B so bili ponovno najboljši člani Tenis kluba Kozje. Zmagala sta Bojan Dobravc in Blaž Hartl, drugo mesto sta osvojila Žan Kiderič in Tim Šmon, tretja pa sta bila Damir Škerl in Tomaž Trefalt iz Squash kluba Igraj Sevnica.

Najboljši v različnih kategorijah posameznikov; foto: TK Kozje

V popoldanskem delu dneva so nastopili še tekmovalci in tekmovalke v posamični konkurenci. Ženske so nastopale v enotni skupini. Najboljša je bila Rebeka Škerl, na drugo mesto se je uvrstila Katja Bratuša in na tretje Julia Bratuša. V moški konkurenci so vsi trije lanski zmagovalci obranili naslov. V najmočnejši kategoriji A je drugič postal prvak Toni Hotko, drugi je bil Luka Stjelja in tretji Aljaž Ogorevc. V srednji kategoriji B je naslov prvaka obranil Blaž Hartl, drugi je bil Damir Škerl in tretji Goran Škerl. Vrh kategorije C pa so zasedli domači devetošolci. Ponovno je zmagal Lan Mesec, drugi je bil Florijan Kiderič in tretji Jan Dobravc.

Tudi drugi turnir je potekal brez kakršnih koli zapletov in težav kar ob vrhunskem ambientu Večnamenskega centra Kozje in odlični organizaciji članov Tenis kluba Kozje niti ne čudi. Ob drugi ponovitvi je turnir tako postal tradicionalen in organizatorji verjamejo, da se bo obdržal še vrsto let.