Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji Rogaške do zmage, poraz Šentjurja in Podčetrtka


V 25. krogu državnega prvenstva so košarkarji Šentjurja gostili Domžalčane, Rogaška Laščane, Podčetrtek pa Šenčur. Do zmage so prišli le Slatinčani, ki so imeli tudi na papirju najlažjega nasprotnika.

Šentjur : Helios Suns 69:82 (26:22, 10:22, 22:19, 11:19)

Strelci Šentjurja: Nemanič 25, Tomažič 14, Dunn-Martin 13, Craig 11, Rikalo in Zupan 3

Foto: KK Šentjur/Facebook

Šentjurčani so večji del tekme uspešno držali korak s favorizirano ekipo Heliosa, nato pa so popustili v zadnjih minutah tekme, ko se je že pričela kazati utrujenost nekaterih nosilcev igre. Domžalčani so to izkoristili in tako Šentjurju prizadejali štirinajsti poraz v aktualni sezoni. Končni izid je znašal 69:82, Rok Nemanič, ki je bil na terenu najbolj strelsko razpoložen med vsemi, pa je dosegel svoj osebni rekord, kar se tiče točkovnega izkupička med prvoligaši.

Poleg poraza je Šentjurčane doletela tudi denarna kazen (80 evrov) zaradi nešportnega vedenja navijačev, posledica česar je bila odstranitev dveh navijačev iz dvorane. Vendarle košarkarji Šentjurja ostajajo na četrtem mestu, že jutri pa gostujejo pri Šenčurju.

Rogaška : Zlatorog Laško 90:84 (29:20, 18:23, 21:22, 22:19) Strelci Rogaške: Tabak 25, Durnik, Špan in Miličević 17, Sivka 14
Foto: KK Rogaška/Facebook

Rogaška se je v zaključku prve četrtine uspela odlepiti Laščanom, ki pa so se kasneje znova vrnili v igro. Tako je trd in izenačen boj potekal vse do zadnje minute, ko so Slatinčani napravili delni izid 8:0 ter tako potrdili usodo Laškega, ki je izpad v nižjo ligo.

Košarkarji iz mesta termalnih vrelcev so do svoje enajste zmage prišli z izidom 90:84, v napadu pa je največ točk prispeval Patrik Tabak. Omeniti velja tudi Urbana Durnika in Jureta Špana, ki sta v statistiko vpisala dvojni dvojček.

Rogaška se dva kroga pred koncem nahaja na šestem mestu, v soboto pa jih čaka lokalni derbi s Podčetrtkom.

Terme Olimia Podčetrtek : GGD Šenčur 81:87 (21:24, 18:28, 25:18, 17:17)

Strelci Podčetrtka: Atanacković 27, Tadić 16, Kosič 13, Struger 9, Strnad 8, Švigelj 4, Muratović in Škorjanc 2

Foto: KK Podčetrtek/Facebook

Šenčur je v prvem polčasu dvakrat uspel nekoliko pobegniti Podčetrtanom, toda slednji so v obeh primerih ujeli stik z nasprotnikom. Termalci so torej skozi večji del tekme lovili zaostanek, na koncu pa so jim pošle moči, da bi proti čvrsti ekipi Šenčurja prišli do zmage.

Pri ekipi Podčetrtka je v napadu izstopal Simo Atanacković, a to tokrat ni zadostovalo za več kot poraz z izidom 81:87. Ob svojem štirinajstem porazu v aktualni sezoni so tako nazadovali na sedmo mesto, v soboto pa sledi derbi v Rogaški.