Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti z našega območja do številnih medalj v Velenju


V nedeljo se je v velenjski Rdeči dvorani odvil 3. Pokal Rudar Open 2023. Na mednarodnem turnirju je nastopilo 171 tekmovalcev iz 5 različnih držav in 25 klubov, med njimi tudi karateisti iz našega območja.

Alex Gorečnik, član Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, do zmage v Velenju; foto: Karate klub Kozjansko in Obsotelje

Kot član Karate kluba Kozjansko in Obsotelje je Alex Gerečnik nastopil v kategoriji kata najmlajši in prvič osvojil 1. mesto ter tako prejel svoj prvi pokal. V tej kategoriji je nastopil tudi Izak Lipnik. Do zmage je prav tako prišel še Leon Sodin, in sicer v kategoriji borbe mlajši kadeti do 40kg. V športnih borbah so Anže Križnik v kategoriji malčki do 34kg, Vanna Vilk Patanjek v kategoriji malčice do 26kg in Ela Droždan Volf v kategoriji malčice nad 36kg osvojili 2. mesto.

Trije borci Karate kluba Bushido so dosegli dve zlati, srebrno in bronasto medaljo. 1. mesto sta osvojila Jakob Žumer (borbe mladinci nad 76 kg) in Tilen Štern (borbe mlajši kadeti do 45 kg), Mia Mastnak pa je zasedla 2. mesto v borbah deklice nad 44 kg ter 3. mesto v borbah mlajše kadetinje nad 47 kg.

Foto: Karate klub Bushido/Facebook

Navdušili so tudi člani Karate kluba Rogaška Slatina. Iza Kamenšek je zmagala v kategoriji kate malčice, Lovro Petan je osvojil 2. mesto (kate malčki), Taj Krumpak (kate najmlajši), Zarja Petan (kate najmlajše), Ares Šahinović (kate malčki), Marko Špiljak (mlajši kadeti) in Jana Žerjav (mlajše kadetinje) 3. mesto, Elisa Mandarić (kate deklice) pa 5. mesto. Ekipno so v kategoriji kate malčki Lovro Petan, Taj Krumpak in Ares Šahinović zasedli 8. mesto.

Foto: Karate klub Rogaška Slatina/Facebook

Uspešno je bilo še dekle iz Žahenberca. Marija Pavlović je namreč osvojila 1. mesto v kategoriji kate deklice in 2. mesto v kategoriji kate mlajše kadetinje. Šmarčan Tadej Mavsar je v kategoriji kumite dečki do 35 kg osvojil 2. mesto.

Marija Pavlović iz Rogatca; foto: Dragana Pohovski/Rogatec. Naš kraj/Facebook