Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Par iz Kozjega s svojim ginom do zmage na Mednarodnem festivalu žganih pijač


Konec tedna je potekal 1. Mednarodni festival žganih pijač v Sloveniji, kjer se je odvilo tudi tekmovanje, z odličnim rezultatom pa je slavil gin, pridelan v Kozjem.

To soboto se je na Lavričevi koči nad Šentvidom pri Stični odvil prvi tovrstni festival v Sloveniji, v okviru katerega se je odvilo tudi tekmovanje žganih pijač. Na tega so bili prijavljeni 203 vzorci iz kar devetih držav, ena izmed tekmovalnih pijač pa je bila tudi gin po imenu GINeral, ki ga pridelujeta Jurij Klakočar in njegova bodoča žena Tadeja iz Kozjega. Alkoholna pijača je v kategoriji ginov dosegla zlato medaljo in 1. mesto, z osvojenimi 19,83 točkami pa je postala še absolutna prvakinja tekmovanja.

Jurij ob prejemu pokala; vir foto: FB/Jurij Klakočar

Kot nam je v pogovoru po tekmovanju povedal Jurij, z njegovo partnerko zmage nista pričakovala, saj sta se s pridelavo gina le še začela ukvarjati. Do odločitve za sodelovanje na tekmovanju je prišlo zato, ker sta včlanjena v organizatorsko društvo in sta mu s tem želela pokazati podporo.

Na festivalu pod organizacijo Društva ljubiteljev domače žganjekuhe se je tekmovanje sicer odvilo v večih kategorijah, tekmovalci so se lahko namreč s svojo pijačo prijavili v kategorijo vinjak, gin, liker in ostali destilati. Strokovno ocenjevalno komisijo so sestavljali Andrej Podjavoršek, Tadeja Vodovnik Plevnik in Miran Reberc. Festival je bil tako odlična priložnost za poizkušnjo nekaj najboljših alkoholnih pijač, kljub temu pa je pri pitju zelo priporočljivo uporabljati zdravo pamet ter seveda priporočila, ki jih podaja stroka.

Vir foto: FB/Jurij Klakočar