Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki iz Koroške v okviru izmenjave raziskovali Rogaško Slatino


Kot sedaj že tradicionalno nekaj let, se je pred nekaj tedni na Šolskem centru Rogaška Slatina odvila izmenjava, v kateri so sodelovali dijaki 2. letnikov in gimnazijci iz Raven na Koroškem. 

Gimnazijci drugega letnika slatinskega šolskega centra so obiskovalce z Raven prijazno sprejeli z uvodno prireditvijo, na kateri jim je ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah predstavila tamkajšnji šolski center in jih popeljala skozi njegovo zgodovino. Korošce je sprejela tudi folkloristična skupina tretjega razreda I. osnovne šole Rogaška Slatina, domači dijaki pa so jim zapeli in zaigrali znano štajersko rock pesem ter jim dobrodošlico zaželeli s koroško ljudsko, ki jo je na flavti zaigrala dijakinja Lana Cvek.

Koordinatorica izmenjave in profesorica na slatinskem šolskem centru Mateja Jagodič je vsem zbranim predstavila potek dogajanja, nato pa so se po skupinah popeljali na ogled Rogaške Slatine in njenih znamenitosti. Obiskujoči dijaki so si ogledali Zdraviliški park, hotele, pomembne kipe in stavbe. Marsikdo je bil navdušen nad Kristalno dvorano, v kateri so nekateri zaigrali tudi na klavir.

Dijaki so raziskovali Rogaško Slatino; vir foto: ŠCRS
Na raznih delavnicah so se ustvarjale nove prijateljske vezi
Ustvarjanje rož iz krep papirja; vir foto: ŠCRS

Po enournem ogledu so imeli mladi nekaj časa za druženje in ustvarjanje novih prijateljskih vezi, nakar so se odpravili nazaj proti šoli na kosilo, nato pa se udeležili različnih delavnic. Na delavnici Dialekt ‘n’ roll so s Korošci spoznavali narečne besede skozi znane pesmi, družili so se tudi v glasbeni delavnici, v kateri so ustvarjali ritem z lončki, na koncu pa so se naučili koreografijo na pesem skupine Joker Out. V tretji delavnici so sodelujoči izdelovali rože iz krep papirja, kot so vrtnice, kale in rdeče nageljne.

Vsaka skupina obiskovalcev se je udeležila dveh delavnic in se veliko novega naučila, predvsem pa stkala nove prijateljske vezi. V skupinah so nastali čudoviti izdelki, polni spominov, ki so jih predstavili na zaključnem delu izmenjave.

Kot sta zapisali slatinski dijakinji Živa Štamol in Nika Križanec iz razreda 2. b, se je njihovo druženje hitro končalo, vzpostavili so nove prijateljske vezi in ostali v stikih. Ob tem pa sta še dodali, da se že zelo veselijo ponovnega srečanja, ki jih kmalu čaka na koroški šoli.

Utrinki z izmenjave; vir foto: ŠCRS