Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Črno-beli ob prazničnem vzdušju do novih treh točk


Nogometaši Rogaške so v 24. krogu 2. SNL gostovali v Beltincih, kjer so proti petouvrščeni ekipi prvenstva prišli do dokaj zanesljive zmage.

Beltinci : Rogaška 0:2 (0:1)
Mihalić (23'), Kantužer (90+2')

Začetna postava Rogaške: Baždarić, Matošević, Pirtovšek, Lampreht, Mihalić, Majcenić, Thallison, Pavlović, Marcius, Gradišar, Haljeta

Slatinčani so prišli do vodstva v 23. minuti, ko je kot izvedel Andrej Pavlović, njegovo podajo pa je izkoristil Emanuel Mihalić. Mladi Hrvat je dosegel zadetek še na drugi tekmi zapored. Rogaška je tako na odmor odšla z minimalno prednostjo.

V zadnji minuti rednega dela je bil izključen kapetan Dinko Matošević, ki je zaradi prekinitve protinapada s prekrškom prejel drugi rumeni karton. Prvega je namreč prejel že v 9. minuti za  nevaren štart na nasprotnika. Kljub temu se je mreža domačih znova zatresla v sodnikovem podaljšku, takrat je v polno zadel Dejan Kantužer, ki je unovčil izvrstno podajo Thalissona. S tem je pokopal še zadnje upe Prekmurcev in poskrbel za sedemnajsto zmago Rogaške.

NK Rogaška po zmagi v Beltincih; foto: NK Rogaška/Facebook

Za dodatno veselje Slatinčanov so poskrbeli nogometaši Bistrice, ki so remizirali z Aluminijem. Rogaška ima tako sedaj na vrhu lestvice štiri točke naskoka pred Kidričani, v soboto pa bodo moči merili z ekipo Jadran Dekani.