Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Badminton ekipa OŠ Kozje z naslovom državnih prvakov


Sredi prejšnjega tedna se je badmintonska ekipa Osnovne šole Kozje odpravila na državno ekipno tekmovanje osnovnih šol, ki je potekalo na Mirni, kjer je nastopala v konkurenci nekategoriziranih ekip.

Glede na to, da je njihova ekipa lani v praktično enaki sestavi osvojila drugo mesto, letos pa so imeli tudi učenca in učenko, ki sta na posamičnem prvenstvu osvojila tretji mesti v državi, so se na tekmovanje podali z visokimi pričakovanji.

Ekipo so sestavljali devetošolci Lan Mesec, Florijan Kiderič, Jan Dobravc in Nikita Švajger, osmošolka Julia Bratuša in sedmošolka Ana Dobravc. Na prvenstvu sta jih spremljala ravnatelj Roman Gradišek, tokrat v vlogi vodje ekipe in trener ekipe Bojan Dobravc, ki vodi vadbo učenk in učencev pri badmintonski sekciji Tenis kluba Kozje.

Ekipno tekmovanje osnovnih šol v badmintonu je sestavljeno iz petih dvobojev, posamične tekme učencev in učenk, dvojic učencev, dvojic učenk in mešane dvojice, pri čemer lahko posamezen učenec ali učenka nastopi le na dveh dvobojih.

V skupinskem delu se je ekipa OŠ Kozje pomerila z ekipama OŠ Miška Kranjca iz Ljubljane in OŠ Preserje. Obe tekme so naše učenke in učenci dobili z najvišjim možnim rezultatom 5:0. S tem je naša ekipa osvojila prvo mesto v svoji skupini in se uvrstila v polfinale. Za razliko od tekem v skupini, kjer so se odigrali vsi dvoboji, so se izločilne tekme zaključile, ko je ena ekipa prišla do treh točk. V polfinalu se je naša ekipa pomerila z ekipo OŠ Dolenjske Toplice in zmagala z rezultatom 3:0. Sledila je še finalna tekma z ekipo OŠ Tržišče. Tudi v finalu so naše učenke in učenci prikazali odlično igro in še enkrat več zanesljivo zmagali, tudi tokrat z rezultatom 3:0.

Ekipa OŠ Kozje je tako postala državni prvak med nekategoriziranimi ekipami s štirimi maksimalnimi zmagami, brez enega samega izgubljenega dvoboja. Tri točke med fanti posamezno je prispeval Lan Mesec, eno Jan Dobravc, štirikrat je zmagala Nikita Švajger med učenkami posamezno kakor tudi fantovska dvojica Lan Mesec – Florijan Kiderič, po dve zmagi pa sta zabeležili dvojica učenk Nikita Švajger – Julia Bratuša in mešana dvojica Julia Bratuša – Jan Dobravc.

Kot poroča Roman Gradišek so učenci OŠ Kozje v zadnjih letih osvojili eno drugo in štiri tretja mesta med posamezniki ter eno drugo med ekipami, tokrat pa se je ekipa zavihtela na sam vrh in se zasluženo okitila z naslovom državnih prvakov!