Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zmaga Šentjurja, Podčetrtek in Rogaška tokrat z nekoliko manj sreče


V 20. krogu državnega prvenstva so Šentjurčani gostovali v Laškem, Podčetrtek v Ljubljani pri Iliriji, Slatinčani pa na Polzeli. Uspešni so bili zgolj košarkarji Šentjurja, Podčetrtani in Slatinčani pa so morali tokrat priznati premoč nasprotnikoma.

Zlatorog Laško : Šentjur 72:82 (22:27, 23:15, 16:20, 11:20)

Strelci Šentjurja: Dunn-Martin 23, Tomažič 18, Glogovac 16, Zupan 11, Nemanič 6, Rikalo 5, Držić 3

Šentjur je na račun dobre zadnje četrtine, ko so nasprotniku dopustili zgolj 11 točk, ugnal Laško, ki zaseda zadnje mesto na lestvici. S 23 točkami je bil najbolj razpoložen Tavian Dunn-Martin.

Damjan Novaković, trener Šentjurja, po tekmi: ”Prvi polčas smo odigrali zelo slabo v obrambi, stvari, ki smo delali cel teden, nismo znali narediti na tekmi. V igri nas je držala neverjetna preciznost metov za tri točke (9/14). Nato smo v drugem polčasu res odigrali dosti boljšo obrambo, z izjemo nekaj napak pri zapiranju pod košem, predvsem je bil problem v skoku. V zadnjih parih minutah smo potem uspeli brez nekih večjih težav pripeljati tekmo do pomembne zmage. Verjamem, da smo s to tekmo prelomili psihične blokade in bomo ponovno lahko uspešni kot smo bili v prvem delu sezone.”

Šentjurčani so tako dosegli svojo deveto zmago, kar jih enači z izkupičkom zmag Ilirije in Rogaške. Prav ljubljansko Ilirijo pa bodo gostili v ponedeljek.

 

Ilirija : Terme Olimia Podčetrtek 109:87 (32:23, 23:24, 21:25, 33:15)

Strelci Podčetrtka: Kosič 15, Tadić 14, Atanacković 13, Škorjanc 11, Stoimenov 9, Struger in Strnad 8, Švigelj 6, Bizjak 3

Foto: KK Ilriija

Na tekmi sta bila odsotna Sandi Čebular in Nedžad Muratović. Ljubljančani so bili v vodstvu večji del tekme, Podčetrtani pa so kapitulirali na uvodu v zadnjo četrtino, ko je Ilirija povedla s 94:84. Največ točk sta prispevala Žan Kosič (15) in Nikola Tadić (14). So pa termalci bili po tekmi tudi denarno kaznovani, zaradi ponovnega nastopa igralcev v neenotni opremi.

Davor Brečko, trener Podčetrtka, po tekmi: ”Zanimiva prvoligaška tekma, žal so nam jo zagodle poškodbe. Bili smo brez dveh nosilcev in se ni izteklo po naših željah. Poznala se je odsotnost Čebularja in Muratovića, seveda predvsem zaradi višine. Par minut pred koncem smo se razpadli, težave še potem z osebnimi napakami in pa preveč napak v obrambi. Čestitam Iliriji za zmago in gremo dalje.”

Podčetrtek kljub porazu ostaja na četrtem mestu s polovičnim izkupičkom zmag. V petek bodo gostili Polzelo.

 

Hopsi Polzela : Rogaška 102:99 (25:33, 20:14, 26:18, 23:29, 8:5)

Strelci Rogaške: Durnik 23, Jean-Baptiste 20, Špan in Tabak 15, Miličević 11, Kraljević 7, Sivka 4, Kavkler in Močnik 2

Foto: KD Hopsi Polzela

Polzela, na čelu z novim trenerjem Boštjanom Kuharjem, je bila nekoliko presenetljivo pretrd oreh za Slatinčane, ki so klonili po podaljšku. Rogaška je v zadnjih 4 minutah rednega dela tekme uspela nadoknaditi 13 točk zaostanka (88:75), za nameček pa so domačini še v zadnji sekundi zgrešili polaganje za zmago.

V podaljšku je bil ključen zadet met za tri točke s strani Jaka Pešaka. Slatinčani so sicer imeli še napad za nov podaljšek, a so bili neuspešni. V napadu sta bila najbolj razpoložena Urban Durnik in David Jean-Baptiste.

Peter Markovinovič, trener Rogaške, po tekmi: ”Situacija, ki se nam je zgodila v tretji četrtini je ta naša neka črna luknja, ki se nam dogaja vsako tekmo. Nadoknadili smo nemogoče in se vrnili v igro za zmago. Čestitam svojim fantom na požrtvovalnosti in borbi, kajti zdržati ta pretep je tudi bilo treba. Ekipo moramo osvežiti in popraviti določene zadeve v obrambi.”

Z Rogaško sta se ob enajstem porazu, točkovno izenačila Ilirija in Šentjur, košarkarji iz mesta termalnih vrelcev pa bodo v nedeljo gostili predzadnji LTH Castings.