Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zgodovinski uspeh črno-belih – Lampreht in Gradišar prejela vpoklic Aćimovića


Članoma NK Rogaška je uspel zgodovinski dosežek, saj sta postala prva v času obstoja kluba, ki sta prejela vpoklic v vrste državne reprezentance. 

Rene Lampreht in Nejc Gradišar sta nogometaša, ki sta se znašla na seznamu nekdanjega slovenskega reprezentanta in aktualnega selektorja slovenske reprezentance do 21 let Milenka Aćimovića. Povabilo za zastopanje svoje nacije je prejel tudi Nikita Ivanov, ki bo nastopil za mlado reprezentanco Estonije.

Mlada slovenska izbrana vrsta bo namreč med 19. in 27. marcem aktivna v Turčiji, kjer bodo opravili priprave pred pričetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 potekalo na Slovaškem. Nogometaša Rogaške na turških tleh čakata tudi dve pripravljalni preizkušnji. V torek jima bodo nasproti stali Slovaki, štiri dni kasneje pa bo odigrana še tekma z Azerbajdžanci.

Lampreht je sicer v mlajših selekcijah nastopal za Maribor in ljubljanski Bravo, lansko poletje pa se je pridružil taboru Rogaške. Doslej je zbral 44 nastopov, dodal pa je tudi 3 zadetke, kljub temu, da je branilec. V mladinskem pogonu Brava je igral tudi Gradišar, ki je črno-beli dres oblekel na 32 preizkušnjah, ob tem pa dosegel 13 zadetkov.

Ob zgodovinskem dosežku so na družbenem omrežju Facebook pri klubu iz Rogaške zapisali:

”Takšen dosežek potrjuje odlično in požrtvovalno delo vseh vpletenih – nogometašev, strokovnega vodstva, uprave kluba, sponzorjev in vseh ostalih, ki prispevajo svoj delček v mozaiku takšnih zgodb. S tovrstnimi mejniki nedvomno dokazujemo, da Nogometni klub Rogaška nudi odlične pogoje za razvoj mladih nogometašev, katerim obenem sporočamo, da se trdo delo na treningih in tekmah, požrtvovalnost in vztrajnost vedno znova izplačajo. Na koncu se želimo zahvaliti najboljšim navijačem, ki nam dajejo zagon, ko ne gre vse po načrtih in ki se z nami veselijo ob najslajših zmagah, kot je zagotovo tudi tale.️”