Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Že osmi dobrodelni koncert Dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina


V četrtkovih večernih urah se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvil že osmi tradicionalni dobrodelni koncert Dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina. Mladi talenti so v dobri uri dolgem koncertu nastopili pred publiko, v kateri ni manjkalo staršev, profesorjev, dijakov in pristašev dobre glasbe.

Zasluge koncerta pod naslovom Glasba je moj jezik gredo prav dijakom samim, saj so se na dobrodelni koncert pripravljali že nekaj mesecev, pod mentorstvom profesorice Ane Ferk.

Med številnimi nadarjenimi dijaki ŠCRS-ja so tudi glasbeniki in pevci, ki so letošnji koncert obarvali po svoje. Nastopili so Brest Lenarčič, Zoja Goričan in Blažka Cmerešek, Staš Čoh, Karla Miklaužić, Rok Armič in Tomaž Režek, Ela Novak in Matic Tacer, za konec pa je nastopila Vokalno-glasbena skupina ŠCRS s pesmijo Kje je kdo.

Dijaka Rok Armič in Tomaž Režek sta zaigrala V dolini tihi. (Foto: Kozjansko.info)

Koncertni program sta povezovali dijakinji Sara Viktoria Novak in Tara Zupan.

Dobrodelno noto so poleg dijakov samih izkazali še Barni Bend z avtorskimi pesmimi Na Boč pada noč, Naša pesem in Srna z ulice, Tine Pirš ter Pegazove muze z izvedbo pesmi Šuštarski most in Le s teboj.

Predsednica šolskega sklada, profesorica Mateja Jagodič, pravi, da so prostovoljni prispevki in prodane vstopnice z dobrodelnega koncerta namenjena šolskemu skladu, ta pa že 20 let zbira prostovoljne prispevke. Šolski sklad s sredstvi prispeva za dnevni avtobusni prevoz dijakov s smeri Bistrica ob Sotli, delovanje dijaške in domske skupnosti ter krožkov, za izdajo letopisa in vsako leto pomembnejše sofinanciranje strokovnih ekskurzij in drugih dejavnosti tistim dijakom, ki jim socialne razmere v družini onemogočajo tovrstne dejavnosti. V imenu upravnega odbora šolskega sklada ter vseh dijakov in zaposlenih se je zahvalila vsem, ki že vrsto let podpirajo njihovo delovanje.

Ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina, mag. Dubravka Berc Prah je ob zaključku koncerta zadovoljna: »Taki projekti vzamejo kar nekaj časa in nas precej angažirajo. A ko na koncu vidimo vso mladostno energijo ter uspeh na odru, smo vsi zadovoljni. Na naše dijake sem zelo ponosna, ker je priprava in izvedba takšnega koncerta učenje za življenje.«

Dobrodelni koncert Dijaške skupnosti ŠCRS so podprli Sazas, Podoba in Steklarna Rogaška.