Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vse za pomladna opravila okrog hiše in v gozdu

Pomladno čiščenje doma in gozda je lažje in učinkovitejše s pravimi pomočniki.

 

Urejena okolica, ki bo v zadovoljstvo vam in vašim sosedom

Osvežena domača trata po vaši meri

Zimske temperature so vašo trato uspavale, sedaj pa je čas, da se lotite priprav na pomlad. Preverite, kakšno je stanje okrog vaše hiše. Marsikoga smo letos že slišali kositi ali videli obrezovati, saj zaradi podnebnih sprememb zime postajajo krajše in predvsem milejše, posledica pa je hitrejše prebujanje narave. Ne glede na temperature pred prvo košnjo počakajte, da višina trave preseže pet centimetrov, nato jo kosite postopoma, da ohranjate vitalnost tal in zelenice. Za boljšo rast in lepšo trato poskrbite za redno košnjo, gnojenje, pa tudi prezračevanje.

Pri prvih dveh vam bo pomagala robotska kosilnica, kot na primer Automower® Husqvarna, ki redno skrbi za ravno pravo višino trate, obenem drobno zrezan travnati »odpad« deluje kot naravno gnojilo. Prezračevalnik tal je prav tako pomemben pripomoček za nego zelenice, saj prezrači tla, iztrga mah, pripomore k rasti in nenazadnje tudi lepšemu videzu trave.

 

Funkcionalna in lepa živa meja

Podobno kot pri trati je živo mejo prav tako potrebno rezati postopoma. Prirezujte jo po malo in oblikujte po vaših željah. Če naletite na zahtevnejše veje, lahko uporabite tudi verižno žago, vendar površino na koncu v vsakem primeru oblikujte z obrezovalnikom. Hitrejše, lažje in bolj ergonomsko obrezovanje žive meje vam omogoča baterijski obrezovalnik ali “trimer”. Pozabite na preverjanje dolžine kabla in zanke, v katero lahko stopite. Spoznajte moč akumulatorskega obrezovalnika za živo mejo brez hrupa in neposrednih izpustov bencinske alternative.

Vrtna opravila so za vami, sledi samo še čiščenje tlakovanih tal, terase, vrtnega pohištva, avtomobilov … Le kaj je bolj priročno za hitro in učinkovito osvežitev površin kot »vap«? Visokotlačni čistilnik Husqvarna je pripravljen, da očisti vsako zunanjo površino, kjer sta se nabrala umazanija in prah! Dodajte še celovit nabor dodatkov in vedno boste imeli popoln nadzor nad svojim delom.

 

Po domačih opravkih še v gozd s pravo opremo

Pomladi občasne in profesionalne gozdarje še vedno čakajo tudi pomembna opravila v gozdu. Potrebno je poskrbeti za posek in transport odbranih debel, obenem pa tudi počistiti transportne poti, vlake in steze, prečistiti ostanke podrasti in pripraviti gozd na pomladno rast po zimskem počitku. Da bo vaše delo potekalo varno in učinkovito ter motorna žaga ubrano pela, izberite prave pripomočke.

Prodajalna Uniforest v Latkovi vasi, Celju in na spletu vam ponuja bogat nabor gozdarskih premerk in metrov, transportnih trakov, pripomočkov, orodij, pa tudi osebne in druge varovalne opreme. Za optimalno delovanje vaše motorne žage pa poleg odličnega servisa pri njih najdete tudi olja in druge rezervne dele.

 

Do 1. 4. 2023 stroje, opremo in pripomočke za delo v gozdu in doma najdete v pomladni akciji prodajalne Uniforest!

 

 

 

PAN TIM, d.o.o.