Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V PGD Kozje na občnem zboru potrdili vodstvo društva za nov mandat


Ob začetku februarja so člani PGD Kozje izvedli občni zbor, kjer so potrdili organe društva za nov mandat, ob pregledu preteklega leta pa so si prav tako začrtali cilje za letošnje leto.

Na občnem zboru so za mandat 2023 – 2028 potrdili nove organe društva. V novem mandatu je predsednik društva Anton Oprešnik, namestnica predsednika je Anja R. Kukovičič. Na mestu poveljnika se nahaja Dario Kukovičič, njegov namestnik pa je Boštjan Prešiček.

V lanskem letu so gasilci iz Kozjega odhiteli na devet intervencij. Med drugim so posredovali, ko je drevo padlo na ostrešje hiše, dvakrat so zavarovali območje pristanka helikopterja za potrebe nujne medicinske pomoči, prav tako pa so se konec julija odpravili na Kras, kjer so mnogim drugim gasilcem pomagali gasiti ogromen požar v naravi. V preteklem letu so se njihovi člani odpravili tudi na štiri gasilska tekmovanja. Na mladinski gasilski orientaciji pod organizacijo PGD Donačka Gora se je ena izmed njihovih ekip uvrstila na 1. mesto, ter s tem napredovala na regijsko tekmovanje v Zrečah, kjer so bili sedmi. V letu 2022 je bilo v društvo sprejetih 18 novih članov.

Foto: PGD Kozje

Lani spomladi so organizirali dan odprtih vrat, da bi med člane privabili čim več otrok. Tam so otroci spoznavali gasilsko opremo in se v prisotnosti mentorjev zabavali z gasilskim
orodjem. Na ta način so spodbudili njihovo zanimanje. Odziv na vaje in tekmovanja je bil po njihovih besedah zelo zadovoljiv.

Kaj pa društvo čaka v letošnjem letu?

V letošnjem letu bodo seveda poleg primarne naloge gasilcev opravljali tudi mnoge druge aktivnosti. Velik del njihove pozornosti bo tudi letos namenjen delu z mladimi, s katerimi bodo med drugim sodelovali na srečanju mladine pobratenih društev, ki bo potekalo na Ptuju, prav tako pa bodo mladi skupaj z drugimi otroki GZ Šmarje pri Jelšah odšli na letovanje. V letošnjem letu si želijo skupaj z OŠ Kozje organizirali vajo evakuacije, kjer bo poleg same vaje
poudarek tudi na predstavitvi vseh služb za zaščito in reševanje.

Foto: PGD Kozje