Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Učenje je življenje, naj krepi in radosti!


Na Ljudski univerzi Šentjur si različne generacije nabirajo znanja, bodisi za delo ali pa samo za osebni razvoj in višjo kakovost bivanja. Mesec februar je tako zaznamoval  raznolik niz predavanj.

Članica Univerze za tretje življenjsko obdobje Šentjur, Breda Jančič, je svoje vrstnike med zimskimi počitnicami preko potopisa popeljala v Egipt in naredila slikovit pregled zgodovine, običajev. Breda se za potopise vedno dobro pripravi in vloži vanje veliko truda in je tako zelo dober zgled, kako ohranjati možgane v dobri kondiciji.

To je potrdila tudi magistra kognitivnih znanosti, Tina Štukelj, ki je v zanimivem predavanju prikazala, kako lahko krepimo naše kognitivne sposobnosti.

Ob obisku razstave Mateja Sternena v Narodni galeriji v Ljubljani

Dr. Dejan Georgiev z Nevrološke klinike Ljubljana  je predstavil značilnosti in spremljajoče znake Parkinsonove bolezni.

Obstoječi Zen jogi z Zdenko Vrečko smo v mesecu februarju pridali še vadbo Gibčno z Estelo.

Ob bok več praznikom (dan žena, gregorjevo in materinski dan) je agronomka Nada Vreže pripravila zanimivo predavanje Cvetje – sopotnik praznovanj od nekdaj do danes, za darila pa so si udeleženci z Darjo Kos sami lahko izdelali lectova srca ali pa z Andrejo Kovačevič zapestnice iz perlic in hkrati krepili finomotorične sposobnosti.

Pričeli so tudi z novim računalniškim tečajem v povezavi s pametnimi telefoni za mlade prevzemnike kmetij ter tečajem angleščine, ki ga obiskujejo delodajalci kot mentorji skupaj z mladimi preko ukrepa Hitrejši vstop mladih na trg dela. Prav tako oblikujejo novi skupini tečajev začetne angleščine in francoščine.

Aktivnim študijskim skupinam za starejše so se v pomladnem semestru pridružili še dodatni začetni študijski skupini uporabe pametnih telefonov in računalništva na začetni stopnji. Veselijo se vseh, ki bi se jim želeli pridružiti!

vir slik: LUŠ