Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spet boste morali vzeti račun in na odnesti vsaj do vrat trgovine


Po več kot letu dni se znova vrača obvezno izročanje računov kupcem in strankam, ki morajo nato račun pri sebi zadržati do odhoda iz prostorov, kjer so nakup izdelka ali storitve opravili. V primeru kršitve bodo lahko deležni kazni v obliki denarne globe.

Kot smo že pisali (TUKAJ), je sedaj povsem jasno, da je državni zbor, po vetu državnega sveta, sprejel novelo zakona o davčnem potrjevanju računov. Za potrditev zakona je bilo potrebno doseči 46 glasov; ZA jih je glasovalo 53, PROTI pa 31. Glasove ZA so tudi tokrat prispevali poslanci koalicije, medtem, ko je opozicija bila PROTI, saj v tem vidijo le nepotrebno birokratsko oviro. Kot so še dejali poslanci koalicije, želijo s tem ukrepom zmanjšati obseg sive ekonomije.

S tem torej ponovno postaja izročanje računa obveza, ki je lahko opravljena v papirni ali elektronski obliki. Prav tako je znova naloga kupca, da račun obdrži do odhoda iz prostorov, kjer je račun prejel. V primeru, da kupec tega ne stori, ga lahko doleti denarna kazen v višini 40 evrov. Na drugi strani osebe in podjetja, ki računa ne bi izdali, čaka precej višja kazen, in sicer v obliki globe, ki lahko naraste tudi do 75.000 evrov.