Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan v štirih dneh peš iz domačega kraja pa vse do Planice


Nekdanji predsednik NK Šmarje pri Jelšah Aleš Ratej se je podal na velik podvig. V štirih dneh se je odločil iz Šmarja pri Jelšah v Planico priti kar peš. Kako je dobil idejo za podvig, ter kje se trenutno nahaja, smo ga povprašali.

Ratej nam je povedal, da se je za podvig odločil, ker ta predstavlja velik zalogaj, saj pot ni kratka. Ideja se je sicer porodila že več let nazaj, ko sta s kolegom želela iti v Mongolijo, pa nato nista šla. Namesto izleta v Azijo sta si nato želela neko pot prehoditi v Sloveniji. Najprej sta načrtovala pohod iz Žalca do Radovljice, vendar sta ugotovila, da je to preveč enostavno. Pot sta nato podaljšala, ta pa je sedaj dolga 160 kilometrov in se vije iz Šmarja pri Jelšah pa vse do Planice.

Aleš nam je zaupal, da si je ob podvigu želel zbirati dobrodelna denarna sredstva, vendar na koncu ni bilo časa za organizacijo dobrodelne akcije.

Aleš ob mostu čez reko Pešnico. (vir foto: FB/NK ŠMARJE PRI JELŠAH)

Na pot se je podal sam, nekaj časa pa sta ga spremljala tudi kolega. S pohodom je začel včeraj ob sedmi uri zjutraj v Šmarju, prespal na Vranskem, danes pa je že prišel v Naklo, kjer bo prespal to noč. Jutri bo nadaljeval pot do Kranjske gore, v soboto zjutraj pa jo bo zaključil še s pohodom do Planice, kjer se bo ta konec vikenda odvila tekma v smučarskih skokih.

Rateja smo vprašali še, če je med tem zahtevnim podvigom ugotovil kaj, česar ni pričakoval. Kljub temu, da je vedel, da bo celodnevna hoja velik napor za telo in mišice, si ni mislil, da bo dobil toliko žuljev. Kljub nekaj žuljem, ki jih zdravi s posebnimi obliži, pa bo pot seveda nadaljeval.

Na pohodu je Ratej že srečal prve oboževalce

Vprašali smo ga tudi, kaj se mu je do sedaj na podvigu zdelo zanimivo. Povedal je, da pred podvigom o tem na socialnih omrežjih ni veliko objavljal. Kljub temu pa ga je danes zjutraj v Vranskem nekdo ustavil ter se želel z njim fotografirati.

Za konec smo ga vprašali še, če mogoče že načrtuje še kakšen drug podvig v prihodnosti. Zaupal nam je, da bo še zelo verjetno prišla kaka nora ideja, najbolje pa mu je, če vse to pride spontano.