Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinčane za uvod v spomladanski del presenetili okrepljeni Grosupeljčani


Nogometaši Rogaške so v uvodu v spomladanski del sezone 2. lige po daljšem premoru gostili močno okrepljeno ekipo Brinja, kateri so tokrat morali priznati premoč.

Rogaška : Brinje Grosuplje 0:2 (0:2)
Brkić (21′), Piskule (44′)

Začetna postava Rogaške: Baždarić, Pirtovšek, Matošević, Lampreht, Majcenić, Majcen, Moreira, Marcius, Pavlović, Gradišar, Haljeta

Ob pogledu na lestvico je vloga favorita vsekakor pripadla Slatinčanom, ki se borijo za prvaka, medtem, ko se gostujoča ekipa nahaja v boju za obstanek. Toda prenovljeno moštvo gostov, ki je med zimskim prestopnim rokom pripeljalo kar osem novih okrepitev je že v 21. minuti dokazala, da jih ne gre podcenjevati.

Pot do vodstva modro-rumenih se je pričela s prostim strelom na robu kazenskega prostora, ko je Rok Pirtovšek podrl Tomaža Kepica med prodiranjem. Ob izvedbi prostega strela naj bi nato po mnenju sodnika žoga v roko zadela Nejca Gradišarja, zato je sledil strel iz bele točke za Grosupeljčane. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Marko Brkić.

Tik pred iztekom prvega polčasa so gostje svoje vodstvo še povišali. Zmedo v kazenskem prostoru črno-belih je izkoristil Lan Piskule, s tem pa tudi postavil končni izid. Prav oba strelca za Brinje sta v prvem delu sezone igrala za Ilirijo.

Na uvodu drugega dela tekme so varovanci Oskarja Drobneta ostali še z igralcem manj, s tem pa so tudi splavale po vodi kakšne resnejše možnosti o preobratu. Vratar Vice Baždarić je slabo ocenil gibanje nasprotnika in ga kot zadnji igralec s povsem zamujenim štartom zaustavil na nedovoljen način. Sodnik Bojan Mertik mu je pokazal direkten rdeči karton.

Rogaška je torej spomladanski del odprla z domačim porazom, ki pa sta ga malce oblažila spodrsljaja prvih dveh zasledovalcev Aluminija in Krke. Slatinčani tako ostajajo prvi, s tremi točkami naskoka pred Kidričani. Že v sredo pa črno-bele čaka pomemben pokalni obračun pri prerojenemu prvoligašu iz Sežane, ki po petih tekmah nadaljevanja sezone še ne pozna poraza.

Simon Valant