Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani uspešni na Polzeli, Rogaška morala priznati premoč Krki


V 22. krogu državnega prvenstva so košarkarji Šentjurja gostovali pri Polzeli, Rogaška pa v Novem Mestu pri Krki. Šentjurčani so svojo nalogo opravili z odliko, Slatinčani pa so morali priznati premoč vodilni ekipi lige.

Hopsi Polzela : Šentjur 98:106 (17:24, 29:31, 29:22, 23:29)

Strelci Šentjurja: Dunn-Martin 32, Zupan 19, Rikalo in Tomažič 15
Glogovac 12, Kellner 6, Nemanič 5, Craig 2

Šentjur je nekoliko slabše odprl obračun. V uvodnih 3 minutah so dosegli zgolj točko, Polzela pa je prišla do svoje najvišje prednosti na tekmi (9:1). Nato so varovanci Damjana Novakovića prikazali povsem drug obraz in prvo četrtino končali v vodstvu s 7 točkami prednosti (17:24).

Tudi druga četrtina je pripadla košarkarjem Šentjurja, ki so na odmor odšli z 9 točkami naskoka (46:55). Polzelani so se nato pred zadnjim delom tekme povsem približali, toda 16 zadetih metov za tri točke Šentjurčanov je bil za domačine prevelik zalogaj. Šentjur je slavil s končnih 98:106, Tavian Dunn-Martin pa je z 32 točkami poskrbel za drugi najboljši dosežek po številu točk v aktualni sezoni. Dvojni dvojček je prispeval Tim Tomažič, ki je 15 točkam dodal še 12 skokov.

Damjan Novaković, trener Šentjurja, po tekmi: ”Nekako smo zdržali do konca, zahvaljujoč predvsem odličnemu metu za tri točke. Obramba ni bila na nivoju, ampak točke štejejo in gremo naprej. Imamo tri zaporedne zmage oziroma štiri v zadnjih petih tekmah, kar je po tisti krizi lepo zdravilo in verjamem, da bomo naprej igrali še boljše.”

Šentjurčani so s svojo enajsto zmago napravili velik korak k uvrstitvi v četrtfinale in vsaj začasno zasedli četrto mesto na lestvici, v soboto pa gostijo zadnjo ekipo prvenstva iz Škofje Loke.

Krka : Rogaška 88:68 (18:23, 19:17, 29:12, 22:16)

Strelci Rogaške: Špan 18, Tabak 15, Durnik in Jean-Baptiste 13, Sivka 9

Košarkaji Rogaške so v prvi četrtini presenetili vodilne Novomeščane in jo dobili s 5 točkami prednosti (18:23). Tudi drugo četrtino so odprli izvrstno in tako prišli do svoje najvišje prednosti (22:31). Prvi polčas je tako pripadel Slatinčanom, ki so na odmor odšli s 3 točkami prednosti (37:40).

V tretji četrtini je sledil delni izid 14:0 v korist Krke, ki se je pred zadnjim delom tekme povsem odlepila Rogaški (66:52). Tudi zadnja četrtina je pripadla Novomeščanom, košarkarji iz mesta termalnih vrelcev pa so morali priznati premoč vodilni ekipi lige. Končni izid je znašal 88:68, pri Slatinčanih pa se je med strelce vpisalo zgolj pet igralcev. Najbolj razpoložen je bil Jure Špan.

Peter Markovinović, trener Rogaške, po tekmi: ”Nisem zadovoljen s tem drugim polčasom, stvari, katere smo se dogovorili, smo se v prvem delu tekme držali, to nam je uspelo, zato tudi pozitiven rezultat. V drugem delu nam tega ni uspelo, nismo uspeli zaustaviti Krkinih branilcev, zato je sledil zaslužen poraz.”

Dvanajsti poraz je Rogaško odnesel na šesto mesto, v petek pa jih čaka nova težka preizkušnja, ko bodo gostili Helios iz Domžal.

Foto: Košarkarski klub Rogaška/Facebook