Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Presenetljiv poraz Podčetrtka v Škofji Loki


Zadnje dejanje 22. kroga državnega prvenstva je pripadlo ekipama iz Škofje Loke in Podčetrtka. Dvoboj je nekoliko presenetljivo pripadel košarkarjem LTH Castingsa.

LTH Castings : Terme Olimia Podčetrtek 93:80 (17:22, 22:18, 25:15, 29:25)

Strelci Podčetrtka: Tadić 18, Muratović 11, Kosič in Struger 10, Atanacković in Švigelj 8, Škorjanc 7, Čebular in Stoimenov 4

Podčetrtani so nekoliko bolje odprli dvoboj in si na začetku tekme priigrali svojo najvišjo prednost na tekmi (2:8). Vodstvo so nato uspešno zadržali do konca prve četrtine (17:22). Vse preostale tri četrtine pa so pripadle domačinom.

Podčetrtek je sicer na odmor odšel z minimalno prednostjo (39:40), toda tekma se je zlomila, ko so Škofjeločani napravili delni izid 14:0 in povedli s 55:43. Javon Greene, ki je s 36 točkami izenačil točkovni rekord letošnje sezone, je bil nerešljiva uganka za termalce. Domači košarkarji so nato prednost mirno zadržali do konca tekme in slavili s 93:80. Pri Podčetrteku je največ točk prispeval Nikola Tadić.

Davor Brečko, trener Podčetrtka, po tekmi: ”Žal, tako kot smo opozarjali pred tekmo, motiviran nasprotnik v boju za obstanek. Imeli so fantastičen dan v metu za tri točke, ampak žal brez obrambe ne gre, predvsem v ena na ena obrambi, kjer so nas dobro prebijali. S takšno igro nismo mogli zmagati v Škofji Loki, kar bi mogoče morali.”

Enajsti poraz Podčetrtanov ni bil usoden, saj so ohranili četrto mesto na lestvici, jih pa v ponedeljek čaka izredno težka naloga, ko bodo gostili vodilno Krko.