Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek na berlinski turistični borzi, negujejo tudi nemške vezi


Prejšnji teden se je v Berlinu po treh letih znova v živo odvila ena največjih turističnih borz na svetu. Med 186 sodelujočimi državami in 10 tisoč razstavljalci je bilo zastopano tudi naše območje.

V ospredju slovenske predstavitve so bili kultura in kulturna doživetja ter športni turizem. V okviru dogodka, ki je bil letos namenjen izključno poslovni javnosti, je Slatinčanka, direktorica STO, mag. Maja Pak, s sodelavkami opravila številna srečanja z obstoječimi in potencialnimi poslovnimi partnerji.

STO je na prestižnem mednarodnem tekmovanju The Golden City Gate, ki nagrajuje odličnost na področju promocijsko-komunikacijskih kampanj in orodij v turizmu prejela štiri zlate in eno srebrno nagrado.

Na predstavitvenem paviljonu Slovenije je bila na povabilo Slovenske turistične organizacije zastopana tudi destinacija Podčetrtek, ki jo je predstavljal direktor GIZ Boštjan Misja. Predstavniki destinacij so se udeležili različnih delavnic in srečanj s predstavniki poslovnih javnosti.

V okviru slovenske delegacije je bil prisoten tudi Peter Misja, ki je eden od podpredsednikov Turistične zveze Slovenije.

Župan Podčetrtka nam je o pomenu sodelovanja strnil: “To je priložnost za vzpostavljanje pomembnih kontaktov in izmenjavo izkušenj s tujimi partnerji, kakor tudi s partnerji iz Slovenije. Potrebno se je predstavljati na večjih borzah, ker to predstavlja vložek, ki se kasneje obrestuje.”

O samem sejmu je Misja izpostavil:

“Po nekaj letih premora je bilo tam res ogromno ljudi in rekordno število razstavljalcev, kar je samo po sebi pomemben pokazatelj. Nakazuje se, da bo v prihodnje potovalo še več ljudi. V gospodarsko razvitejšem delu Evrope krajšajo delovni čas, ki ga bodo ljudje porabili tudi za potovanja. Seveda je tu tudi nevarnost množičnega turizma, čemur se gre izogibati oz. je potrebna pravilna organizacija.”

Krepitev vezi z nemško občino

Pot v Berlin je izkoristil tudi za obisk partnerske občine Fichtelberg, ki se nahaja v bližini meje s Češko. Sporazum o sodelovanju so podpisali leta 2004. Od nedavnega imajo novega župana, Sebastiana Voita, s katerim se obeta poglobitev sodelovanja. Gre za hribovsko turistično občino, ki ima ob slabih 1.800 prebivalcih prenočitvene zmogljivosti za 1.100 ljudi. V bližini je tudi gorski park narave s površino okoli tisoč kvadratnih kilometrov.

vira fotografij: STO (Andreas Amann) in Občina Podčetrtek