Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PGD Podsreda z novim poveljnikom


Prostovoljno gasilsko društvo Podsreda združuje nekaj več kot 150 članic. Zadnjo februarsko soboto so opravili s 115. občnim zborom, ki je društvu prinesel menjavo na mestu poveljnika. Po desetletju vodenja Antona Kukoviča so to funkcijo zaupali Davidu Pečniku.

Na čelu društva kot predsednik ostaja Jernej Šulc, ki je članstvu predstavil aktivnosti v zadnjem letu, kakor tudi v celotnem mandatnem obdobju. Tako so ob  110. Obletnici društva nabavili moštveno vozilo, kasneje pa še poveljniško. V preteklem petletnem obdobju so posredovali na 40 intervencijah, ter opravili 49 izobraževanj na različnih nivojih.

Med zahvalnimi besedami je Šulc med drugim dejal: »Ob koncu sem tako dolžan zahvalo v prvi vrsti vsem članom in članicam našega društva, ki so se tako lani, kot v celotnem petletnem obdobju odzvali, ko je bila potrebna njihova pomoč in so znali prevzeti odgovornost, ter izpeljati zastavljene naloge in obveznosti. Ob vseh naraščajočih obveznostih, ki jih imamo v svojem vsakdanjem življenju je čas za prostovoljstvo in društveno dejavnost vedno težje najti, zato hvala slehernemu članu in članici PGD Podsreda, ker ta čas najdete. Verjamem, da bo tako tudi v bodoče – zavedati se moramo, da bomo le povezani in družbeno odgovorni imeli možnost nadaljnjega razvoja in rasti društva.«

Poveljnik Anton Kukovičič je v svojem poročilu strnil , da so v lanskem letu posredovali na štirih intervencijah. Dvakrat so tako posredovali ob poplavah, enkrat zaradi podrtega drevesa čez cesto, enkrat pa zaradi nesreče traktorista, ki se je končala tragično.

Devet članov društva se je v lanskem letu tudi izobraževalo, redno pa so sodelovali na vajah. Tako so pripravili občinsko gasilsko vajo na Vojskem, sodelovali so na vaji v GZ Brežice, članice pa so se udeležile vaje članic GZ Šmarje pri Jelšah v Kozjem.

Ob zaključku desetletnega vodenja društvene operative je Kukovičič podčrtal: »Še enkrat se zahvaljujem vsem članom za sodelovanje, da smo se res dobro razumeli. Posebej hvala operativi in ožjemu vodstvu. Veliko je bilo norih idej, nekaj smo jih uresničili. Hvala lepa še enkrat vsem. Novoizvoljenemu poveljniku pa želim čim več hitrih in pravilnih odločitev.«

Tamara Kos je kot predstavnica članic povedala, da se udeležujejo vseh društvenih aktivnosti, vključno z intervencijami. Lani so se  s sedmimi predstavnicami udeležile vaje članic v Kozjem, ob koncu leta pa so formirale tudi novo ekipo članic A.

O delu mladih je Laura Bratuša povedala, da so mladinke uspešno tekmovale v pokalu celjske regije in osvojile skupno tretje mesto. Jeseni so mladinke uspešno tekmovale tudi na tekmovanju GZ Šmarje pri Jelšah, kjer so zmagale in se uvrstile na regijsko. Uspešno so nastopali tudi mladinci, ki so na tekmovanju šmarske zveze dosegli drugo mesto in se prav tako prebili na regijsko tekmovanje. Mladi gasilci so poleti odšli na letovanje mladine, pomagali so pri delu v društvu, tekom leta pa je pridno na gasilske vaje hodilo več kot 35 mladih.

Kot že omenjeno na začetku so v društvu izvolili organe za novo mandatno obdobje, poleg razširjenega upravnega odbora je bistvena sprememba, da bo poveljnik PGD Podsreda do leta 2028 David Pečnik. Prav tako so zaslužnim v preteklem obdobju podelili priznanja.

Zbrane so nagovorili tudi gostje, od županje do predstavnikov organizacij, ki delujejo na območju rajona, ki ga pokrivajo podsreški gasilci in gostov iz sosednjih društev.

J.Š, B.R.; slike: PGD Podsreda