Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Od danes brezplačna številka za uporabnike zdravstvenega sistema


Danes bo ob 12. uri začel delovati klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. V ta namen so vzpostavili brezplačno telefonsko številko 080 18 01.

Namenjena bo ljudem, ki imajo težave pri klicih v zdravstveni dom, dostopu do osebnega zdravnika, ginekologa, zobozdravnika ter pediatra, pa tudi vsem tistim, ki ne uspejo pridobiti informacij o naročanju na pregled, o ambulantah za t.i. neopredeljene zavarovane osebe in informacij o delovanju drugih klicnih centrov.

Prav tako bo klicni center namenjen podpori oziroma preusmeritvi klicev na sistem in podporo pri digitalni aplikaciji zVem.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je ob tem povedal, da je klicni center nastal na pobudo vladne medresorske skupine kot odziv na klicno nedostopnost zdravstvenega sistema.

Med drugim je izpostavil, da klicni center nikakor ne nadomešča številke 112, niti ni namenjena izdaji receptov in izdajanju napotnic.

Klicni center bo deloval ob delovnikih med 9. in 16. uro. Pilotni projekt, ki bo trajal predvidoma dva meseca, financira ministrstvo za zdravje.

Po dveh mesecih bodo pregledali delovanje, želijo pa si, da  še pred poletjem ustanovijo  nacionalni klicni center, kjer bi uporabniki sedem dni v tednu od 7. ure do 19. ure prišli do uporabnih informacij.

Preverite tudi videnovico TV Slovenija, od koder smo zajeli sliko z informacijo o klicni številki in delovnem času.

B.R.