Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometaši Rogaške do zmage na derbiju kroga


Slatinčani so v 20. krogu 2. SNL gostovali v Lendavi pri Nafti, ki je pred tekmo zasedala peto mesto. Črno-beli so derbi kroga obrnili v svojo korist v zaključni fazi tekme in tako prišli do minimalne zmage.

Nafta 1903 : Rogaška 0:1 (0:0)
Marcius (75′)

Začetna postava Rogaške: Baždarić; Matošević, Mihalić, Lampreht, Majcenić, Kantužer, Moreira, Pavlović, Marcius, Gradišar, Haljeta

Rogaška je bila ob bučni podpori navijačev, ki so pripotovali v Lendavo precej boljša ekipa v prvem polčasu, ustvarili so si številne priložnosti, Prekmurcem pa niso dopustili niti enega samega strela na gol. Šepala je predvsem realizacija in zbranost pred nasprotnikovimi vrati.

V 66. minuti je bilo vroče v kazenskem prostoru Nafte, ko je domači igralec igral z roko, toda sodnik Asmir Sagrković nekoliko presenetljivo ni dosodil najstrožje kazni. Do povsem zasluženega vodstva so črno-beli nato prišli šele v 75. minuti, ko se je po podaji iz kota pred golom Lendavčanov najbolje znašel Matic Marcius. 26-letni Celjan je tako že na drugi tekmi zapored z zadetkom v zaključku tekme poskrbel za minimalno zmago.

S svojo 14. prvenstveno zmago so Slatinčani ohranili vodilen položaj in tri točke naskoka pred Aluminijem, v nedeljo pa sledi domač obračun s Triglavom iz Kranja.