Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

NK Šmarje pri Jelšah z novim predsednikom in osveženo vodstveno ekipo


Nogometni klub Šmarje pri Jelšah je na prvi dan meseca marca dobil novega predsednika, potem, ko je njegov predhodnik že jeseni podal odstop.

Funkcijo predsednika prevzema sicer edini kandidat, ki pa je bil potrjen soglasno s strani vseh prisotnih,  Željko Kutija. Po nekaj manj kot petih letih predsednikovanja je namreč sedaj že nekdanji predsednik Aleš Ratej upravnemu odboru kluba jeseni podal odstopno izjavo.

Aleš Ratej in Željko Kutija. Foto: NK Šmarje pri Jelšah/Facebook

Kljub temu se njegova zgodba v klubu ne zaključuje, saj bo novoizvoljenemu predsedniku s svetovanjem in izkušnjami pomagal na položaju podpredsednika. Ta položaj je po novem zasedel tudi trener in učitelj športne vzgoje Žiga Čakš,  ki bo skrbel za športni del kot vodja trenerskega štaba.

Kutija bo svoj mandat opravljal v obdobju 2023 – 2027. V preteklosti je že deloval v nogometu in se ne podaja na povsem neznano pot, sicer pa je del velikega podjetja, znotraj katerega vodi različne projekte ter je vajen in vešč dela z ljudmi.

Njegova vizija v klubu bo medgeneracijsko sodelovanje. Vzpostavitev odnosov, kjer starejši spoštujejo mlajše in obratno. Poleg tega pa si ne želi biti glava, ampak ima željo po sodelovanju z argumenti svoje ekipe.

V upravni odbor je povabil sicer že znane obraze šmarskega nogometa, torej brez večjih in bistvenih sprememb. Člani upravnega odbora so še Marko Plahuta, ki bo pokrival nogometno področje na moškem delu, Rafael Zupanc za dekliški del, katerega želijo še razvijati, izkušeni trener vratarjev Rok Šrimpf in Lovro Kutija, katerega področje bodo sponzorstva.

V ostalih organih v novem mandatu ni večjih sprememb, disciplinski komisiji se pridružuje pravnica Greta Pezdevšek, s predsednikom Stanislavom Čakšem in članom Markom Plahuto. Nadzorni odbor ostaja v zasedbi Ivan Pisanec, Jani Štravs in Ruben Cerovšek, v pisarni pa kot klubski administrator ostaja Maja Belšak.

Članska ekipa Šmarja se sicer v aktualni sezoni nahaja v Medobčinski članski ligi Celje, ki je nekako četrti kakovostni rang slovenskega nogometa. Tam po osmih tekmah, na katerih so zbrali dve zmagi in šest porazov, zasedajo zadnje mesto. Prvenstvo bodo nadaljevali 18. marca v Laškem, nato pa sledi domač obračun z Vojnikom.

V Šmarju je že dolgo v ospredju kvalitetno delo z mladimi; v klubu namreč trenira okoli 200 otrok in mladine, tudi dekleta.

Lestvica Medobčinske članske lige. Foto: zajem zaslona/MNZ Celje

Simon Valant