Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi šentjurski glasbeniki nabirajo izkušnje in tudi zlata priznanja


Na šentjurski glasbeni šoli, poimenovani po skladateljih Ipavcih, je velikokrat zelo živahno. Tako je bilo denimo pred kratkim, ko se je v šolski dvorani odvil nastop oddelka pihal, na katerem se je zvrstilo 30 točk in skoraj 50 nastopajočih, ki so se predstavili s solo skladbami ob spremljavi klavirja ter združeni v različne duete in komorne zasedbe.

Pri GSŠ so zapisali, da je: “Ravno skupno muziciranje s sošolci, bratci ali sestricami in prijatelji  učencem v veliko veselje. To so tudi priložnosti za tkanje novih prijateljstev ter možnost spoznavanja drugih inštrumentov in njihovih značilnosti.”

Nastop so organizirali učitelji oddelka pihal: Nataša Aškerc, Marta Koberski, Diana Štih, Žiga Vešligaj in Matjaž Vodišek. Pri pripravi točk so sodelovali še učitelji Larysa Kocherova, Elizabeta Rauter in Marko Golež ter nepogrešljivi korepetitorji Mojca Eferl, Matjaž Jager in Klara Mestek.

Pred kratkim se je začelo državno glasbeno tekmovanje TEMSIG. Takoj na začetku sta v klavirskem duu Zoja Eferl in Neža Jager dosegli 97,33 točk in s tem zlato plaketo. Njuna mentorica je Mojca Eferl.

B.R., vir slike: GSŠ