Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi karateisti iz naše regije do številnih medalj v Postojni


Drugo soboto v mesecu se je v Postojni odvilo tekmovanje Mawashi pokal 2023. Na tekmovanju se je zbralo 265 tekmovalcev iz treh držav – Slovenije, Italije in Hrvaške. Tam so se mudili tudi borci Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, Karate kluba Bushido in Karate kluba Rogaška Slatina.

Kot člana Karate kluba Kozjansko in Obsotelje sta medalji osvojila Ela Droždan Volf in Leon Sodin. Ela je tekmovala v kategoriji malčice nad 37 kg in po repasažnih bojih osvojila 3. mesto, Leon pa je nastopil v kategoriji mlajši kadeti do 40 kg in je po izjemno atraktivnih bojih osvojil 1. mesto.

Z odlični nastopi so postregli tudi članice in člani Karate kluba Rogaška Slatina. Lovro Petan je v kategoriji malčki osvoji 1. mesto, Ares Šahanović v kategoriji najmlajši 2. mesto, Zarja Petan pa v kategoriji najmlajše 3. mesto. Omenjena trojica se je pomerila tudi v ekipnem boju v kategoriji malčki/malčice in osvojila 1. mesto.

Foto: Karate klub Rogaška Slatina

Člani in članice Karate kluba Bushido so domov prinesli šest medalj. Alja Tramšek je v kategoriji deklice do 40 kg osvojila 1. mesto, Tilen Štern v kategoriji mlajši kadeti do 45 kg 1. mesto in v kategoriji dečki do 45 kg 3. mesto, Aleks Tramšek v kategoriji dečki do 40 kg 3. mesto in Mia Mastnak v kategoriji deklice nad 40 kg ter mlajše kadetinje do 50 kg 2. mesto.

Uspešna sta bila tudi karateista iz Šmarja pri Jelšah, Tadej in Tajda Mavsar. Tadej je v kategoriji dečki osvojil 1. mesto, Tajda pa v kategoriji mlajše kadetinje 3. mesto.