Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Marčevska praznika v slatinski Kulturni center privabila mnoge mame in žene


Na četrtkovo popoldne je bilo v Kulturnem centru v Rogaški Slatini tesno, a lepo. Občina Rogaška Slatina je za vse občanke, pa tudi občane organizirala prireditev za mame, dekleta in žene ob dnevu žena in materinskem dnevu.

Kulturni center že dolgo časa ni bil tako zapolnjen, saj je gostil okoli petsto občank, ki so se razvajale ob kulturnem programu združenega pevskega zbora otrok iz slatinske I., II. In III. osnovne šole. Ti so otvorili veseli program, ki ga je vodil radijski voditelj in glasbenik Davor Pušnik. Potem pa je nekaj besed prisotnim damam, ki so napolnile dvorano namenil še župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič:

»Na današnji osrednji prireditvi častimo oba marčevska praznika. Drage gospe, zahvaliti se želim za vse, kar počnete v lokalnem okolju, ker je tega veliko. Želim si, da slišite besedo hvala čim večkrat v letu. Posebna zahvala gre vsem tistim, ki se trudite in čutite družbeno odgovornost ter pomagate pri organizaciji različnih prireditev. Danes je drugačen večer. Predlagam, da pozabimo na vsakdanje skrbi in se posvetimo užitkom glasbe in pogostitve. Sprejemati in dajati dobro je izziv za vse nas. Želim si, da se tega izziva zavedamo vse leto, ki je pred nami. Z glasbeno skupino, ki prihaja na oder, želimo nagraditi vse tisto, kar smo v občini postorili, predvsem pa v vas prebuditi dober občutek, da živimo v urejenem kraju z veliko pozitivne energije.«

Župan v šali dodaja, da ni preprosto pristopiti k organizaciji tako obiskane prireditve in da se bodo v prihodnje potrudili, da bo namestitev vseh obiskovalk in obiskovalcev še udobnejša.

Prav župan sam je ob zaključenem govoru na oder povabil eno izmed najpriljubnejših na slovenski glasbeni sceni, skupino Polkaholiki.

Štirje fantje z okolice Pragerskega so z enournim nastopom publiko dodobra ogreli z lastnimi hiti kot so Sekirca v med, Povej, povej, Sobica in drugimi. Prepevali so še ostale slovenske hite, postregli pa so tudi s hrvaškimi.

Publika ob tem ni pozabila peti z njimi in ploskati, otroci so pod odrom plesali in glasbeni večer je zagotovo marsikateri pripadnici nežnejšega spola polepšal dan.

Po uradnem delu prireditve je sledila priložnostna pogostitev v preddverju Kulturnega centra.

Drage mame, dekleta in žene, naj ne bo le marec, temveč vsak mesec vaš! Želimo vam vse lepo!