Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji Rogaške klonili proti Iliriji


Zadnje dejanje 19. kroga državnega prvenstva je pripadlo Rogaški in Iliriji. Slatinčani so bili v igri za zmago vse do zadnje minute, a so naposled vknjižili drugi zaporedni poraz.

Rogaška : Ilirija 87:94 (24:21, 18:28, 29:27, 16:18)

Strelci Rogaške: Miličević 19, Špan in Sivka 15, Tabak 12, Durnik 9, Jean-Baptiste 8, Kraljević 5, Močnik 4

V taboru Rogaške je Ivan Miličević odlično odprl obračun, njegova ekipa pa si je v prvi četrtini priigrala najvišjo prednost na tekmi (20:12). Kljub temu so se gostje pred pričetkom druge četrtine približali na tri točke zaostanka (24:21).

Druga četrtina je bila nato povsem v znamenju Ljubljančanov, ki so jo dobili za 10 točk. Tako so košarkarji Rogaške na odmor odšli s sedmimi točkami zaostanka (42:49). V tretji četrtini so se domači uspeli zbrati in doseči 29 točk. Vseeno so Iliriji dopustili preveč točk, kar je ljubljanski zasedbi prineslo pet točk prednosti ob vstopu v zadnji del srečanja.

Košarkarji iz mesta termalnih vrelcev so vse do zadnje minute dihali za ovratnik nasprotniku. Jure Špan je 79 sekund pred koncem zadel met in svojo ekipo približal na dve točki zaostanka (87:89), toda Anej Orel je nato z zadetim prostim metom in potem še z uspešnim metom za dve točki pokončal domače upe o zmagi. Ljubljančani so tako slavili s 87:94.

To je bil deseti poraz Rogaške v aktualni sezoni, kar jih uvršča na peto mesto na lestvici. V soboto jih čaka gostovanje na Polzeli.

Simon Valant