Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdaj in kje se bodo odvile letošnje spomladanske čistilne akcije po Kozjanskem in Obsotelju


Kot vsako pomlad se bodo tudi letos na območju Kozjanskega in Obsotelja v prihajajočih tednih odvile obsežne čistilne akcije, v okviru katerih bodo prostovoljci poskrbeli za čistejše okolje.

Ponovno se bližajo čistilne akcije, ki vedno združijo veliko prostovoljcev, kateri si želijo živeti v čistejšem okolju. Letos se prve čistilne akcije začnejo že to soboto, sodelujejo pa lahko prav vsi. Kje in kdaj boste lahko pomagali v vaši občini, si preverite v nadaljevanju.

To soboto, 18. marca, se bo čistilna akcija odvila v občini Kozje. Ta se bo začela ob deveti uri zjutraj, vsaka krajevna skupnost pa bo imela svojo zbirno mesto. Ta lahko preverite tukaj. Vsi sodelujoči bodo prejeli rokavice in vrečke za smeti, po koncu pa bo vse na zbirnih mestih čakala pogostitev.

Čistilna akcija v Prevorju leta 2021; foto: KS Prevorje

Na isti dan se bo čistilna akcija odvila po občini Rogatec. Akcija v organizaciji Krajevne skupnosti Rogatec se bo pričela ob deveti uri zjutraj, tudi tukaj pa bo poskrbljeno za vrečke in rokavice. Ob isti uri se bo čistilna akcija pričela tudi v KS Donačka Gora, vsi sodelujoči pa se bodo zbrali pri tamkajšnjem gasilskem domu.

Tretjo soboto v marcu bodo svoje okolje čistili tudi v Krajevni skupnosti Dolga Gora, ki spada pod občino Šentjur. Akcija se začne ob deveti uri pri tamkajšnjem gasilskem domu.

Utrinke iz lanske čistilne akcije v eni izmed občin Kozjanskega in Obsotelja si lahko ogledate tukaj
Čistilne akcije se bodo dogajale tudi zadnji teden marca in v aprilu

Čistilne akcije se bodo v večih krajih odvile tudi naslednjo soboto, 25. marca. Na ta dan bodo čistili po celotni občini Podčetrtek, kjer bo poskrbljeno za vreče za smeti. Akcija se bo začela ob 9. uri, končala pa ob dvanajstih, ko bo na voljo malica za vse prisotne. Seznam zbirnih mest ter druga navodila si oglejte tukaj. Na isti dan bo čistilna akcija stekla tudi v občini Bistrica ob Sotli. Tam se ta prav tako začne ob devetih zjutraj, zbirno mesto pa je na parkirišču pri kozolcu. Več informacij najdete tukaj.

Prostovoljci na čistilni akciji v Kozjem leta 2021

Zadnjo marčevsko soboto se bodo čistilne akcije odvile tudi v šentjurskih krajevnih skupnostih Vrbno – Podgrad, s pričetkom ob 8. uri in Ponikva, s pričetkom ob 8.30 uri. V Vrbnem je zbirno mesto nasproti tamkajšnjega volišča, v Podgradu pri EKO otoku za ločeno zbiranje odpadkov, na Ponikvi pa se akcija ob 11. uri konča pri tamkajšnjem gasilskem domu, kjer bo malica.

Teden kasneje, 1. aprila, bo čistilna akcija stekla še v občini Rogaška Slatina. Začela se bo ob 9. uri na večih lokalnih zbirnih mestih, poskrbljeno pa bo za vse potrebščine ter hrano in pijačo. Več informacij najdete tukaj. Na isti dan bodo okolje čistili v občini Šmarje pri Jelšah. Pričetek bo ob deveti uri zjutraj po različnih zbirnih mestih v krajevnih skupnostih, konec pa je predviden ob dvanajsti uri.

Prvega aprila se bodo čistilne akcije z začetkom ob 9. uri odvile tudi v šentjurskih krajevnih skupnostih Planina pri Sevnici, Kalobje in Prevorje. Med tem se bo čistilna akcija v KS Gorica pri Slivnici začela na isti dan ob 8.30 uri.

V občini Dobje bodo čistilno akcijo organizirali 15. aprila s pričetkom ob deveti uri pri Kulturnemu domu Dobje.