Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jezikovni projekt osnovne šole iz Rogaške Slatine med desetimi najboljšimi v državi


Učitelji in učenci II. OŠ Rogaška Slatina so v okviru Evropskega dneva jezikov 2022 objavili projekt “Ne bodi kot Ostržek!”, ki se je uvrstil med deset najboljših v državi.

Zavod RS za šolstvo je izbral deset najboljših prispevkov, ki so jih objavile slovenske osnovne šole. Med temi se je znašel tudi jezikovni projekt šole iz Rogaške Slatine “Ne bodi kot Ostržek!”. Tega sta koordinirali Mojca Pažon Čonžek in Jožica Nuč ter je kot eden izmed desetih prejel državno priznanje ob Evropskem dnevu jezikov 2022, ki ga vsako leto podeljuje Zavod Republike Slovenije za šolstvo in šport. V projektu je poleg drugih sodelovalo 107 učencev 4. in 5. razreda.

V okviru projekta je med drugim na šoli s posebno predstavo Ostržek gostovalo tudi Lutkovno gledališče Maribor, po končanih aktivnostih branja in ogleda predstave pa so učenci poustvarjali na različne načine.

Sodelujoči so po besedah šole komisijo navdušili s svojo izvirnostjo, zagnanostjo in neutrudnim delom pri vzgajanju in učenju mladih o pomenu znanja več jezikov. Priznanje bodo prejeli na osrednji prireditvi ob Evropskem dnevu jezikov septembra 2023 v Ljubljani.

Foto: VIZ II. OŠ Rogaška Slatina