Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izredno izenačen lokalni derbi pripadel Podčetrtku


V 19. kroga državnega prvenstva sta se po reprezentančnem premoru na lokalnem derbiju udarila Podčetrtek in Šentjur. Izredno enakovreden in izenačen dvoboj se je odločil šele v zadnji minuti, veselili pa so se v taboru domačih.

Terme Olimia Podčetrtek : Šentjur 80:73 (22:19, 16:18, 19:19, 23:17)

Strelci Podčetrtka: Atanacković 26, Čebular 14, Tadić 12, Švigelj 11, Kosič 8, Muratović 4, Strnad 3, Struger 2

Strelci Šentjurja: Dunn-Martin 25, Tomažič 13, Glogovac in Rikalo 9, Nemanič 8, Zupan 5, Craig in Držić 2

Spremljali smo izredno izenačen obračun od začetka do konca tekme. Nobena ekipa ni uspela povesti z dvomestnim številom točk. Gostje iz Šentjurja so nekoliko bolje odprli tekmo in si priigrali svojo najvišjo prednost srečanja (8:15). Vendarle je sledil preobrat, Podčetrtek pa je že do konca prve četrtine uspel povesti (22:19).

Druga četrtina je rahlo pripadla Šentjurčanom, ki so vseeno na odmor odšli z minimalnim zaostankom (38:37). Tretja četrtina je bila povsem izenačena, tako, da so termalci v zadnjo fazo tekme vstopil z enako prednostjo (57:56).

Dve minuti pred koncem tekme so Podčetrtani še vedno bili v minimalnem vodstvu (74:73). Sandi Čebular je nato minuto pred koncem zadel za 5 točk prednosti. Na račun skokov v napadu je sledil kar trojni napad Šentjurja, a so trikrat zapored zgrešili met za tri točke, kar jih je na koncu stalo zmage. Domačini so slavili z 80:73.

Na lokalnem derbiju je potekal tudi dvoboj Sima Atanackovića pri domačih in Taviana Dunn-Martina v taboru gostov. Atanacković je namreč vpisal dvojni dvojček z 26 točkami in 10 skoki, Američan pa je zbral zgolj točko manj.

Damjan Novaković, trener Šentjurja po tekmi: ”po relativno daljši pavzi smo se spet znašli v nadaljevanju lige. Mislim, da obe ekipi nista bili na pravem nivoju. Nekako je tekma bila raztrgana, izenačena do zadnje minute. Domačini so nato bili precej bolj pametni kot mi, ki smo naredili nekaj neumnosti, zgrešili šest metov za tri točke in pustili zmago tu v Podčetrtku.”

Davor Brečko, trener Podčetrtka po tekmi: ”Seveda to je medsosedski derbi, vedno je zanimivo in napeto. Malo smo se bali tekme, zaradi vseh teh bolezni, ki smo jih imeli v tem tednu. Šentjur se dviguje, vedeli smo, da so v zelo dobri formi. Danes smo zelo mirno odigrali tekmo, kljub zgreženim ”zicerjem” smo dobro odreagirali in nasprotnika kaznovali tam, kjer so njihove šibke točke.”

Podčetrtani zasedajo četrto mesto na lestvici, Šentjur pa šestega. V petek bodo Šentjurčani gostovali v Laškem, dan kasneje pa bo Podčetrtek v Ljubljani moči meril z Ilirijo.

Simon Valant