Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gostilna Šempeter v Bistrici ob Sotli bo znova odprla vrata


Pred kratkim je svoja vrata zaprla znamenita Gostilna Šempeter v Bistrici ob Sotli, a kot kaže, ne za dolgo, saj nameravajo gostilno v kratkem spet odpreti, tokrat pod novim vodstvom.

Kot smo v preteklosti že poročali, je Gostilna Šempeter v Bistrici ob Sotli s 1. marcem zaprla svoja vrata. Gostilničar Srečko Kunst je takrat povedal, da so se s Kmetijsko zadrugo Šmarje pri Jelšah, ki je lastnik gostilniških prostorov, dogovarjali za nakup prostorov, a da se niso mogli dogovoriti za ceno prostorov. Kunstovi so se po 57 letih izvajanja gostilniške dejavnosti tako odločili, da v Bistrici ob Sotli zaprejo gostilno, še naprej pa z eno gostilno delujejo v Krškem.

Novi gostilničar je poleg imena Gostilna Šempeter odkupil tudi gostilniški inventar.

Gostilna Šempeter pa bo najverjetneje še ostala priljubljena gostilna v Bistrici ob Sotli. Župan Franjo Debelak nam je pred dnevi potrdil, da se je našel nov najemnik gostilniških prostorov, sicer podjetnik iz slovenjebistriškega območja, ki pa ga zaradi dogovorov, ki so v teku, še ne želijo imenovati. Od prejšnjih najemnikov Kunstovih je poleg gostilniškega inventarja kupil tudi ime Gostilna Šempeter, tako da bo gostilna lahko še naprej delovala s starim imenom. Z Občino Bistrica ob Sotli pa je tudi v dogovorih za najem prostorov s terasami.

Po prvih napovedih naj bi se gostilna odprla s 1. aprilom, vendar termin še ni točen, saj se podobno kot drugod, tudi tukaj spopadajo s težavnim iskanjem delovnega kadra za gostilno.