Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilci v Rogatcu po 15 letih z novim predsednikom in poveljnikom


Člani Prostovoljnega gasilskega društva Rogatec so se v soboto zbrali na svojem 152. občnem zboru. Na njem sta se od vodstvenih položajev po treh mandatih oz. 15 letih poslovila predsednik Dani Lež in poveljnik Marijan Čančala.

Namesto njiju sta bila na funkciji izvoljena Mario Majerič, ki je postal predsednik društva, in Jan Lebič, ki bo poveljeval operativni strukturi. V svojih govorih sta Lež in Čančala zagotovila, da bosta imela novinca njuno stoodstotno podporo, prav tako pa bosta še naprej z vso vnemo sodelovala pri delovanju društva.

Takole pa je v objavi na omrežju Facebook novi predsednik opisal svoje občutke:

Aktivno 2022., v tem slogu tudi naprej

V minulem letu so bili operativci PGD Rogatec aktivirani na 49 intervencij. Lani so za občane organizirali kresovanje, ki je doživelo odličen obisk. Zaradi toče so na terenu pomagali občanom sanirati uničeno kritino na strehah. Kot mnoga druga društva so se tudi Rogatčani odzvali na gašenje požara na goriškem Krasu. Jeseni so gostili tekmovanje šmarske gasilske zveze in nato še tekmovanje celotne celjske regije. V dveh vikendih je tako v Rogatcu tekmovalo več tisoč gasilcev. Prav tako so z zamikom lahko obeležili svojo 150-letnico in v društvo svečano sprejeli novo vozilo, kar so začinili tudi z veselico. Ob koncu leta so se lotili tudi obnove starega dela doma.

V letošnjem letu bodo nadaljevali z rednimi aktivnostmi, usposabljanjem operativcev in podmladka, poudarek bodo dali tudi vključevaju članic in veteranov. Kmalu bo prišel čas za tradicionalno postavitev mlaja in kresovanje z gasilci. Dolgoročno si v društvu želijo izpeljati dva večja projekta, vse pa ni odvisno samo od njih, temveč tudi od posluha lokalne skupnosti.

V društvu opažajo povečanje števila mladih gasilcev, zato jih bodo poleti skušali čim več poslati na letovanje na Debelem Rtiču

Občni zbor so izkoristili tudi za podelitev priznanj zaslužnim, med gosti, ki so jih nagovorili pa je bil tudi župan Martin Mikolič, sameval pa ni niti plesni podij.

*vir slik: PGD Rogatec