Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ena izmed kozjanskih šol prejela prestižni status evropske “digitalne šole”


Pred kratkim je sedem slovenskih osnovnih in srednjih šol prejelo prestižni mednarodni status evropske “digitalne šole”, med njimi pa se je znašla tudi osnovna šola iz Kozjanskega.

Predstavnice OŠ Lesično pri prejemu naslova (vir foto: FB/Osnovna Šola Lesično)

Status se šolam podeli za njihove prispevke pri digitalnem poučevanju. Tega podpirajo partnerji iz industrije, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter izobraževalni partnerji, želi pa spodbujati digitalno učenje in opremiti učence z naprednimi digitalnimi veščinami. Naslov “digitalne šole” je pridobila tudi Osnovna šola Lesično. Koordinacija projekta na omenjeni šoli je Lidija Kotnik Klaužer.

Vse prejemnice naslova so sodelovale v novi pobudi Akademija digitalnih šol SELFIE, katere cilj je podpreti trajnostne prakse digitalnega izobraževanja v evropskih šolah. Digital Schools Awards Europe, projekt, pod katerim so podeljeni naslovi, je bil ustanovljen v petih evropskih državah, dodatnih pet držav pa bo pilotno izvajalo program letošnje leto.

Kako pa šola lahko pridobi ta naslov?

Pred prejemom naslova “digitalne šole” to čaka dokazovanje celovitega pristopa k digitalizaciji izobraževanja. Med drugim je potrebno predložiti dokaze, kako digitalna tehnologija izboljšuje učenje in zavezanost stalnemu strokovnemu razvoju učiteljev.

Po poročanju ministrstva je bila tokratna podelitev že tretja za slovenske šole. Leta 2021 je priznanje prejelo prvih pet šol, lani pa še štirinajst.

Poleg osnovne šole s Kozjanskega so naziv prejele še Osnovna šola Blanca, Osnovna šola Brežice, Osnovna šola Rada Robiča Limbuš, Osnovna šola Beltinci, Strokovna gimnazija Šolski center Kranj in Strokovno izobraževalni center Brežice.

Priznanje odličnosti (vir foto: FB/Osnova šola Lesično)