Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župani savinjske regije s člani SBC razpravljali o sodelovanju v lokalnem okolju ter izzivih v regiji


Danes je v Tehnoparku v Celju Slovenian business club gostoval drugega v nizu regijskih dogodkov, ki se osredotočajo na razvoj lokalnega okolja. Tega so se udeležili razni župani, podjetniki in drugi.

Na dogodku sta kot govorca nastopila tudi župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič ter Rok Cajzek iz GIC Gradenj.

Na dogodek je bilo tokrat poleg članov SBC povabljenih tudi 31 županov in županj savinjske regije, prav tako pa so bili povabljeni drugi vidni predstavniki lokalnih skupnosti ter predstavniki prosvetnih, kulturnih in civilnodružbenih gibanj in dejavnosti. Ti dogodki so med drugim namenjeni vzpostavljanju partnerstev z lokalnimi skupnostmi za odgovoren in skladen trajnostni razvoj. V središču dogodka je bila razprava županov in podjetnikov o priložnostih za krepitev sodelovanja v lokalnem okolju ter izzivih, s katerimi se sooča savinjska regija.

Tekom dogodka so govorci predstavili primere dobrih praks medsebojnega sodelovanja in razpravljali o izzivih in priložnostih, ki se ponujajo za nadaljnji razvoj lokalnega okolja. Dotaknili so se tudi vprašanj decentralizacije in demografije, vključno s privabljanjem mladih izobraženih talentov v lokalno okolje in kaj lahko občine naredijo za to, ter javno-zasebnih partnerstev, ki je pomembno za blaginjo in dobrobit vseh. Kot govorci so med drugim sodelovali Matija Kovač, župan MO Celje, Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina, Joc Pečečnik, predsednik SBC, Izidor Krivec, Anton Kisovar ter Rok Cajzek.

Na dogodku so župani in vodstvo SBC podpisali pismo o nameri, s katerim se bodo zavezali k medsebojnemu sodelovanju in iskanju rešitev za razvoj, večjo blaginjo, lokalni napredek in krepitev policentričnega razvoja države.

Oglejte si utrinke iz dogodka: