Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski karateist blestel na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi


V Bratislavi na Slovaškem se je minuli vikend odvil tridnevni karate turnir, največji v regiji, kjer je sodelovalo 1831 tekmovalcev iz 253 karate klubov in 27 držav. Opravljenih je bilo 2479 nastopov in za mnoge države je bila to izborna tekma za starejše za nastop na svetovnem prvenstvu. 

Šmarčan Tadej Mavsar, član karate kluba Seki iz Slovenskih Konjic, je z osvojenim zlatom v katah in srebrom v borbah dosegel največji uspeh med vsemi 69 člani slovenske odprave. Tadej se je najprej pomeril v starejši kategoriji kata individual male U12 med 39 tekmovalci. Prvi krog je bil prost, potem je premagal Slovaka in Ukrajinca, dvoboj s Čehom pa za las izgubil 2:3. Torej je zasedel mesto okrog 9. mesta. Nadaljeval je v svoji kategoriji kata individual male U10 in med 24 tekmovalci iz osmih držav nanizal štiri zaporedne zmage nad Slovakom, Bulgarom, Čehom in v finalu s Slovakom. S tem je Sloveniji zagotovil eno izmed petih prvih mest na tem zelo močnem turnirju.

Potem je Tadej nadaljeval v borbah v dveh kategorijah kumite individual male U10 -30 kg in U12 -30 kg. Potrebno je poudariti, da so nasprotniki specialisti za borbe, kar Tadej kot balkanski prvak v katah ni. Vseeno se je neustrašno podal v vsak dvoboj in poskušal iztržiti največ. Med starejšimi v U12 je imel 26 nasprotnikov. Najprej je s 3:2 premagal Ukrajinca, potem z 8:0 Slovaka. Natp je proti Poljaku Tadej izgubil s 4:10. Ker je bil ta Poljak končni zmagovalec, se je Tadej boril še v repasažu za bron. Tam je premagal Slovaka 3-0, žal pa v zadnjem dvoboju z Bolgarem izgubil in dosegel odlično 5. mesto.

Utrinki iz tekmovanja

V Tadejevi zadnji kategoriji kumite individual male U10 -30 kg je bilo 21 tekmovalcev iz 7 držav. Tadej je bil najprej boljši od Ukrajinca 2-0, potem od Slovaka, v četrtfinalu zopet od Ukrajinca 2-0. Za vstop v finale se je pomeril s Slovakom in ga premagal 3-1. V finalu žal Tadej ni uspel ugnati odličnega tekmovalca iz Hrvaške in z rezultatom 0-3 osvojil končno 2. mesto.

Tako je Tadej ob koncu tekmovanja dosegel zlato, srebro, 5. mesto in še 9. mesto. V katah je tekmovala tudi sestra Tajda. V prvem krogu je premagala Grkinjo 5-0, potem pa žal za las izgubila z Madžarko 2-3. In ker Madžarka ni prišla v finale je Tajda ostala brez možnosti borb za bron. Karate klub Seki je bil z dvema prvima mestoma in z enim drugim, najuspešnejši slovenski karate klub na tem izredno močnem in številčnem tekmovanju.

Toni Mavsar