Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinska gasilska društva sklenila dogovor z lokalno skupnostjo za leto 2023


V Rogaški Slatini so izpeljali redni podpis pogodb za zagotavljanje nalog gašenja in reševanja s tamkajšnjimi gasilskimi društvi, saj gasilstvo spada k obveznim lokalnim javnim službam.

Na območju občine delujejo štiri društva, in sicer Prostovoljno gasilsko društvo Kostrivnica, Prostovoljno gasilsko sv. Florijan, Prostovoljno gasilsko društvo Rogaška Slatina in Prostovoljno gasilsko društvo Steklarna Rogaška Slatina, vsa pa so člani Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, s katero Občina Rogaška Slatina prav tako sodeluje.

V slatinskem proračunu je v letu 2023 za področje pripravljenosti in delovanja sistema za zaščito in reševanje namenjenih 190.350 EUR. To je za dobrih 8 % več kot v letu 2022. V imenu občine je pogodbo podpisal župan, mag. Branko Kidrič.

Gasilci ne opravljajo le nalog gašenja in reševanja ob požarih, temveč vse pogosteje tudi naloge povezane z vsesplošno zaščito in reševanjem v občini ob naravnih nesrečah.V ta namen so povečali tudi sredstva za vzdrževanje gasilskih domov in tehnike.

*vir slike: ORS