Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustovanje v Šmarju 2023: maske odganjale neprepričljivo zimo (foto, video)


Na sobotno dopoldne se je v Šmarju pri Jelšah pred kulturnim domom odvilo pustovanje polno glasbe, raznih dobrot ter mnogo različnih barvitih pustnih mask. Pripravili so ga v TŠM Šmarje pri Jelšah v sodelovanju s Klubom študentom šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO).

Pustovanje se z animacijo otrok začelo ob deseti uri. Otroci so se tako ob plesu v svojih pustnih maskah dodobra ogreli. Po koncu animacije so prisotne presenetili šmarski godbeniki, ki so se najprej zamaskirani v pustne maske skrivali kar med prisotnimi. Po nastopu godbe so maškare obiskali še kurenti s Ptuja. Ob koncu prireditve so nagradili tudi maske, ki so bile najizvirnejše. Te so ocenjevali v treh kategorijah in sicer posamična, skupinska ter družinska maska. Nagrade so prejeli ježek, klovn, lovci in gozdne živali, indijansko pleme, lego kocke ter bomboni m&m.

Na dogodku se je prav tako nahajala šmarska tržnica, kjer so lokalni obrtniki prodajali svoje izdelke. Kot se za pustno rajanje spodobi, pa ni manjkalo niti krofov ter drugih dobrot. Če se je ob oblačnem vremenu našel kdo, ki ga je zeblo, pa se je lahko pogrel s toplim čajem ali pa kuhanim vinom.

O dogodku je direktor Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah Gregor Krajnc povedal naslednje: “Sobotno pustno rajanje v Šmarju pri Jelšah je že tradicionalno, zato ni čudno, da je bilo tudi letos na šmarski ploščadi ogromno pustnih mask. Izjemno sem vesel odziva. Vsem družinam, posameznikom in skupinam se zahvaljujem. Dobre ideje in vrhunske izvedbe mask so dale piko na i današnjemu dogodku, tako da je imela komisija s podelitvijo nagrad kar težko delo.”

Ob tem je dodal še, da pustovanja s tem v Šmarju pri Jelšah še ni konec. Soboto zvečer se je pustovanje nadaljevalo v Šentvidu, v nedeljo ob 14.00 uri na Sladki Gori. Predvsem pa vse toplo vabi na ogled pustne povorke v torek ob 9.30 uri, ko bodo svojo izvirnost prikazali otroci iz OŠ Šmarje pri Jelšah, Vrtca Šmarje pri Jelšah in VDC Šentjur – enote Šmarje pri Jelšah. Vabljeni!

Vabljeni k ogledu fotografij ter videa z dogodka:

 

D. K.