Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustni povorki v Rogaški Slatini in Rogatcu na ulice pritegnili na stotine otrok in odraslih (foto, video)


Včerajšnji s soncem obsijan dan je v naša občinska in krajevna središča pritegnil številne maske, ki so po izročilu s svojim glasnim in razigranim rajanjem preganjale zimo in klicale pomlad. Maske so popoldne preplavile tudi Evropsko ploščad v Rogaški Slatini ter prostor grajske pristave v Rogatcu.

Ker so bila letošnja pustovanja prva po dveh letih premora, ko so zbiranje in druženje na javnih prostorih še omejevali ukrepi pred širjenjem novega koronavirusa, se je zdelo, da so ljudje še raje prihajali na pustovanja, saj sta bili pustovanji tako v Rogaški Slatini kot v Rogatcu zelo dobro obiskani.

Osrednji del pustovanj pa je bil namenjen najmlajšim, predšolskim in šolskim otrokom. Pustno povorko po promenadi in Zdraviliškem parku z zaključkom na Evropski ploščadi so včeraj ob pol četrti uri popoldne pripravili v Javnem zavodu za turizem in kulturo Rogaška Slatina. Na povorki so sodelovali otroci v okviru šol in vrtcev. Tako otroci kot obiskovalci so se lahko posladkali s krofi, na nekaj stojnicah pa so ponudili še druge dobrote. Pisana druščina mask se je zabavala ob zvokih glasbe iz zvočnikov, za animacijo pa je poskrbela Katja Žolger.

Pol ure kasneje, ob 16. uri, je živahno pustno razpoloženje preplavilo še Rogatec. Tam je popoldansko pustovanje v sodelovanju s šolami, vrtci in krajevnimi skupnostmi organiziral Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec. Najprej so se maske sprehodile v povorki do grajske pristave, tam pa so na odru ob zvokih ansambla Aplavz pripravile še zanimive predstavitve. Dogajanje je spremljala tudi ocenjevalna komisija, ki je na koncu podelila pokale in praktične nagrade, ki so jih donirali številni sponzorji, najboljšim skupinskim in posameznim maskam. Obiskali pa so jih tudi kurenti iz društva korat Podvinci.  Za dobro razpoloženje je tudi v nadaljevanju skrbel ansambel Aplavz. Zabave ni manjkalo, nekateri pa so tudi zaplesali.

Več o dogajanju na pustovanju v Rogaški Slatini ujemite skozi spodnji posnetek in fotografije:

Še fotogalerija iz Rog. Slatine:

Predstavljamo pa tudi dogajanje v Rogatcu. Videoposnetek si lahko ogledate spodaj:

In še fotogalerija: