Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob valentinovem pohodniki že petindvajsetič odšli na Žusem


Soboto pred valentinovim se je v organizaciji društva IZVIRI Dobrina odvil že 25. Valentinov pohod iz Dobrine na Žusem. Letos so se pohodniki ustavili tudi na stolpu ljubezni, kjer jih je pričakal čudovit razgled.

Pohodniki so se skupaj zbrali pred gasilskim domom v Dobrini ter se podali na pot proti Žusmu, med potjo pa, kot se ob valentinovem spodobi, obiskali tudi stolp ljubezni. Letos so se odpravili po trasi Dobrina – Hrastje – Stolp ljubezni – Žusem – Dobrine, pohodnike je vodil Branko Kovač. Med pohodom sta dve prisotni povedali nekaj o megalitih na Žusmu, na stolpu ljubezni jih je pričakalo valentinovo presenečenje, pohod pa so zaključili z druženjem ob domači glasbi, za katero je poskrbel Ansambel Zaigraj.

Na pohodu vsako leto nagradijo tudi najmlajšega in najstarejšega pohodnika. Najmlajša je tokrat bila Maša Kolar, stara 10 mesecev, najstarejši pa je bil Ivan Tacer, ki je že v 86. letu starosti. Pohoda se je udeležilo kar 185 nadobudnih pohodnikov. To valentinovo pa so s peko piškotov, druženjem ter pisanjem valentinovih pisem obeležili tudi drugod po Kozjanskem in Obsotelju, več o tem si preberite tukaj.

Foto: FB / Franci Hrovatič