Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarkarji Rogaške morali priznati premoč favoriziranemu Heliosu


V domžalski dvorani sta v 16. krogu državnega prvenstva moči merili ekipi Heliosa in Rogaške. Domžalčani so uspeli brez večjih težav ugnati košarkarje iz mesta termalnih vrelcev.

Helios Suns : Rogaška 87:57 (16:14) (17:12) (25:18) (29:13)

Strelci Rogaške: Špan 14, Durnik 12, Tabak 9, Jean-Baptiste in Miličević 6, Kraljević 5, Kavkler in Sivka 2, Močnik 1

Slatinčani so v prvem polčasu še uspeli nekako pretiti favoriziranemu Heliosu, v drugem delu pa so košarkarji iz Domžal prestavili v višjo prestavo. Po prvi četrtini je Rogaška namreč zaostajala zgolj za 2 točki (16:14), v drugi pa so po 4 minutah igre celo dosegli svojo najvišjo prednost na tem srečanju (16:21).

Kljub temu so košarkarji Rogaške na odmor odšli z zaostankom 7 točk in zelo nizkim število zadetih metov (33:26). V prvi polovici tretje četrtine je bil v napadu razpoložen le Urban Durnik in Domžalčani so se prvič na tekmi odlepili na dvomestno prednost. Svoje je nato pridodal še Jure Špan, ki je tekmo zaključil z največjim številom točk v dresu Rogaške.

V zadnjo fazo tekme so Domžalčani vstopili s prednostjo 14 točk (58:44) in dokaj jasno je že bilo, da Slatinčanom ne bo uspelo spisati presenečenja v Domžalah. Rogaška je namreč zadela zgolj dva meta za tri točke, imeli pa so kar 19 izgubljenih žog. Domačini so do konca tekme nato prednost le še podvojili in tako prizadejali deveti poraz ekipi iz Rogaške (87:57).

Peter Markovinovič, trener Rogaške po tekmi: “Čestitam, zaslužena zmaga Heliosa. Žal smo se upirali samo v prvem polčasu, v drugem pa smo popustili.”

Košarkarji iz mesta termalnih vrelcev se tako nahajajo na sredini lestvice, do konca rednega dela pa jih v ponedeljek čaka še lokalni derbi proti Podčetrtku, 11. februarja pa še gostovanje v Škofji Loki.


Standings provided by Sofascore

 

Simon Valant, foto: Košarkarski klub Rogaška/Facebook