Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kako so kulturni praznik obeležili Slatinčani


Ob slovenskem kulturnem prazniku se dogodki na temo kulturo zgostijo. Tako je bilo tudi v Rogaški Slatini. Osrednjo občinsko proslavo so pripravili v tamkajšnjem kulturnem centru, na njej pa je izstopalo geslo “Vsa mesta so enkratna, a najlepša na svetu je Slatna!”.

V okviru prireditve so obeležili 100 let odprtja fotografskega ateljeja mojstra Josipa Pelikana v Rogaški Slatini. Občinstvo je slavnostno nagovoril dr. Tonček Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine v Celju.

V kulturnem programu so sodelovali: Martin Belcer, Špela Došler, Aljoša Kovačič, Nika Boršič, Mojca Pažon, Andrej Kidrič, Miša Prelič in Katja Boršič, prireditev pa je povezovala dr. Sara Špelec.

Na II. Osnovni šoli Rogaška Slatina so z lastne proslave objavili 17-minutni video:

Šolski center Rogaška Slatina je proslavo pripravil skupaj s I. in III. OŠ:

Knjižnica Rogaška Slatina je pripravila večer z Jernejo Jezernik, pisateljico, urednico, prevajalko, predvsem pa izjemno poznavalko svetovne popotnice, pisateljice, pesnice, pisateljice in zbirateljice Alme M. Karlin, katere korenine segajo v naše kraje, saj je bil njen oče Jakob Karlin rojen v Tuncovcu pri Rogaški Slatini. Jezernik je predstavila njen ustvarjalni in popotniški opus, za literarni vložek je poskrbela igralka Sonja Mlejnik, ki je brala Almino poezijo, za glasbeni intermezzo pa virtuozinja na violini Inga Ulokina.

Prav tako so objavili manj znana dejstva o Francetu Prešernu, v čigar čast praznujemo:

V Pegazovem domu se med drugim pripravili kviz o našem največjem pesniku:

Učenci na Podružnični osnovni šoli Sveti Florijan so imeli eminenten obisk:

B.R., vir slike: Občina Rogaška Slatina