Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Informativni dan na ŠC Rogaška Slatina vzbudil precej zanimanja bodočih dijakov (foto, video)

Konec februarja je spet napočil čas, da bodoči dijaki obiščejo srednje šole ter na informativnih dnevih preverijo, katera jim najbolj ustreza. Kako se šole pripravijo na zanje pomemben dan in kako znajo svoje prednosti in odlike predstaviti morebitnim bodočim učencem, smo preverjali v Šolskem centru Rogaška Slatina.

Program se je začel s kulturno prireditvijo, na kateri je najprej vse prisotne pozdravila ravnateljica Dubravka Berc Prah. Nato so dijaki na kratko predstavili svojo šolo ter prisotnim zapeli in zaplesali, pokazali pa so tudi svoje druge talente, kot je karate ter znanje tujih jezikov. V različnih učilnicah so sledile podrobnejše predstavitve programov, ki jih šola ponuja. Za konec so dijaki svoje morebitne naslednike ter njihove starše popeljali po prostorih šole in jim razkazali, kje bodo gulili šolske klopi, če se bodo seveda odločili za slatinski šolski center.

In izbira ni od muh, saj ŠC Rogaška ponuja pet srednješolskih programov. Za splošno gimnazijo je 56 vpisnih mest, v oddelek športne gimnazije se bo lahko vpisalo 18 bodočih srednješolcev, tehnik optik in tehnik steklarstva imata vsak po 28 prostih mest, za program steklar vajenec pa so razpisali 26 prostih vpisnih mest. Prav tako je na voljo dijaški dom, kjer na bodoče učence čaka 40 postelj.

Kaj vse ponujajo omenjeni programi?

Program splošne gimnazije v osnovi ponuja vse, kar ponujajo ostale gimnazije po državi. Ob koncu izobraževanja dijaki pišejo splošno maturo, s katero imajo odlične možnosti za nadaljnje izobraževanje. Za mnoge je ta program prava izbira zaradi bližine šole, na tej pa se zaradi manjšega števila dijakov ponašajo tudi z bolj osebnim odnosom med učitelji in dijaki. ŠC Rogaška Slatina pa gimnazijcem ob osnovni izobrazbi ponuja še marsikaj drugega. Na voljo so razne ekskurzije, krožki, pevski zbor, sodelovanje pri ustvarjanju šolskega časopisa in mnogo več.

Dijaki programa športne gimnazije lahko pričakujejo prilagojen in nadgrajen program šolanja, v katerega se vključuje možnost opravljanja treninga v času športne vzgoje, opravičeni izostanki od pouka zaradi treningov in tekmovanj, podpora pedagoškega in športnega koordinatorja in mnogo več.

Šolski center kot edin izvaja tudi program tehnik optike, kjer dijake v dinamičnem okolju ter s pridobljenimi specifičnimi znanji pripravijo na opravljanje poklica v optiki, optičnih delavnicah ali optični industriji. Tisti, željni še višje izobrazbe, pa lahko nadaljujejo s študijem na katerem od visokošolskih programov. Podobno velja za program tehnik steklarstva, ki dijake pripravi na delo v bližnji steklarni ali pa kakšnih drugih podobnih poklicih. V okviru projekta Erazmus ponujajo tudi prakso v tujini.

V Rogaški je na voljo tudi program steklar (vajenec). Tukaj je večji poudarek na praksi, dijaki pa so po treh letih izobraževanja pripravljeni na delo. Za ta program je ob prijavi potrebno oddati tudi vlogo za vključitev v sistem vajeništva in skleniti vajeniško pogodbo z delodajalcem.

Predstavitev programa splošne gimnazije
Prvi vtisi bodočih dijakov so dobri

Obiskovalce smo povprašali po prvih vtisih. Vsi so bili zadovoljni s predstavitvijo šole. Na vprašanje, zakaj so za obisk izbrali ŠC Rogaška Slatina, so izpostavljali predvsem bližino šole ter to, da nekatere izobraževalne smeri izvajajo le tukaj. Tisti, ki so si prišli ogledati smer tehnik steklarstva in tehnik optik, pa so posebej izrazili tudi veselje za opravljanje poklica. Bodoči dijak, ki si je prišel ogledat program tehnik optike, je povedal: “Na informativni dan sem prišel, ker mi je ta poklic všeč in poznam ljudi ki se s tem ukvarjajo. Ti so mi že malo predstavili ta poklic.” O vpisu na ŠC Rogaška Slatina razmišlja, ker ga ta poklic enostavno veseli.

Če se na informativni dan v ŠC Rogaška danes niste podali, še niste ničesar zamudili. V soboto ob 9. uri je namreč še en termin.

Vabljeni k ogledu videa ter fotografij iz dogodka.

Ravnateljica Dubravka Berc Prah nam je povedala, zakaj se je vredno vpisati na njihovo šolo:

Fotogalerija:

D. K.