Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovec po pokalnem uspehu še do zmage v prvenstvu


Dobovec se je v 19. krogu državnega prvenstva pomeril z ekipo iz Kobarida. Po uspehu na zaključnem turnirju so črno-beli svojo dobro formo uspeli prenesti tudi v ligaški del sezone in premagati moštvo iz kobariške kotline.

Dobovec : Oplast Kobarid 5:2 (3:1)
Pasariček (1′), Čujec (11′, 37′), Čeh (13′), Mordej (36′); Bešter (4′), Leban (27′)

V aktualni sezoni sta se Dobovec in Kobarid doslej pomerila dvakrat, v obeh primerih pa so slavili Dobovčani. Tudi tokrat so srečanje sanjsko odprli črno-beli, ki so že v 1. minuti prišli do vodstva, ko je v polno zadel Patrik Pasariček (1:0).

Sledil je hiter odgovor gostov in izenačujoč zadetek, ki ga je dosegel Rok Bešter (1:1). Dobovčani so nato pretili, kar se jim je obrestovalo, saj so v razmaku dveh minut dvakrat premagali gostujočega vratarja. Med strelce sta se vpisala Kristjan Čujec (2:1) in Žiga Čeh (3:1) ter poskrbela, da je izid prvega polčasa znašal 3:1.

V drugem delu tekme so igralci Oplasta znižali zaostanek preko Tilna Lebana, s tem pa znova povzročili nekaj pritiska na Dobovec. V zaključku tekme so vendarle prišle do izraza izkušnje na strani domačih, saj sta zmago z zadetkoma zapečatila Rok Mordej in Čujec. Končni izid je tako znašal 5:2.

Za Dobovčane, ki še naprej zasedajo vodilno mesto na lestvici, sledi premor, naslednja preizkušnja pa jih čaka 16. marca, ko se bodo v Ljutomeru pomerili z ekipo Meteorplasta.

Simon Valant