Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovčani šestič zapored do pokalne lovorike


V Podčetrtku so se Dobovčani v finalu zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja pomerili z ekipo Dobrepolje. Po naporni in zahtevni polfinalni tekmi so tokrat do zmage prišli precej bolj zanesljivo in tako še šestič zapored bili okronani za pokalne prvake Slovenije.

Dobovec : Dobrepolje 9:1 (5:1)
Matošević (4′), P. Pasariček (7′, 27′), Echavarria (8′), Cesarec (14′), Čujec (20′, 21′), Duščak (30′), Debeljak (35′); Kmetič (12′)

Ekipa Dobovca za finalni obračun

Dobovec je pohod na svoj šesti zaporedni naslov pričel v 4. minuti, ko je za vodstvo poskrbel Vedran Matošević, ki je izkoristil zmedo v obrambi Dobrepolja (1:0). Prednost je nato na račun lepega obrata povišal sidraš Patrik Pasariček (2:0). Na tretji zadetek Dobovca so gledalci v dvorani čakali manj kot minuto. Pasariček je dobro odložil žogo, za hrbet vratarja nasprotne ekipe pa jo je poslal Kolumbijec Felipe Echevarria (3:0).

Naposled so zobe pokazali tudi igralci Dobrepolja, ki so znižali zaostanek (3:1). Nesporazum v obrambi Dobovčanov je izkoristil Anej Kmetič. Hitro je sledil odgovor Dobovca, ko se je med strelce vpisal še Niko Cesarec, ki je v zadetek pretvoril podajo Klemna Duščaka (4:1). Tik pred odmorom je za izid polčasa poskrbel Kristjan Čujec (5:1).

Zadetek Klemna Duščaka

Drugi del tekme se je pričel tam, kjer se je prvi končal, in sicer z zadetkom Čujeca (6:1). Po le nekaj sekundah igre je odbito žogo sprejel na prsa in jo iz voleja poslal v mrežo. V 27. minuti je do svojega drugega zadetka prišel tudi Pasariček (7:1). Rušilni vlak Dobovca pa se še ni ustavil. Za osmi gol v mreži Dobrepolja je poskrbel Duščak, ki je prestregel žogo na sredini igrišča in nato uspešno zaključil (8:1).

Finalni dvoboj je bil odločen že precej pred iztekom ure, za zadnji žebelj v krsti Dobrepolja pa je poskrbel Timotej Debeljak, ki je lepo akcijo kronal z zadetkom (9:1). Končni izid je tako znašal visokih in zanesljivih 9:1, Dobovčani pa so se veselili svoje šeste pokalne lovorike. Priznanja in pokale najboljšim sta podelila Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik komisije za futsal, ter Peter Misja, župan občine Podčetrtek.

Kujtim Morina, trener Dobovca po osvojenem naslovu pokalnih prvakov: ”Izpade tako, da smo vajeni zbiranja lovorik. A šteje in zmaguje ekipa. Trdo in naporno smo delali, da bi prišli do tega. V tej sezoni smo imeli precej vzponov in padcev. Še posebej naporen je bil januar, ko so se nam dogajale čudne stvari. A ko je bilo treba, smo bili spet pravi. To je moč te ekipe, to je moč Dobovca. Ekipa se je dvignila nad vse te probleme, na koncu pa prišla do 6. zaporednega pokalnega naslova. Čestitke ekipi za nov naslov in impresivno statistiko.”

Dobovec naslednja preizkušnja čaka v petek, ko se bodo v državnem prvenstvu pomerili s Kobaridom.

Simon Valant, foto: Nogometna zveza Slovenije, Futsal klub Dobovec/Facebook