Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobovčani po infarktni tekmi v finale pokalnega tekmovanja


V Podčetrtku poteka zaključni turnir pokalnega tekmovanja v futsalu, Dobovec pa se je v polfinalu pomeril z Vrhniko. Dvoboj sicer vodilnih ekip državnega prvenstva so mnogi tretirali tudi kot finale pred finalom, obračun pa je več kot upravičil pričakovanja. Neverjetno napeta tekma s kar 14 zadetki je odločitev o finalistu podala šele po streljanju šestmetrovk.

Siliko Vrhnika : Dobovec 10:11 (7:7) (2:2)
Jandrić (11′), Vesel (20′, 30′), Suban (24′), Janež (29′), Berzelak (34′), ag Echavarria (40′) ; Matošević (15′), Čeh (16′, 28′), Duščak (24′), Cesarec (29′, 32′), Echavarria (33′)

Obe ekipi sta srečanje pričeli nekoliko bolj previdno, tekma pa se je povsem razživela šele po 10 minutah igre. Takrat je žoga v roko zadela Klemna Duščaka, sodnik pa je pokazal na najstrožjo kazen. S silovitim strelom jo je uspešno izvedel kapetan Nikola Jandrić (1:0). Za dodatne težave aktualnih pokalnih prvakov pa je poskrbela nato še poškodba Brazilca Lukinhasa.

Kljub temu so Dobovčani prišli do izenačenja preko Vedrana Matoševića (1:1). Zgolj minuto kasneje so si črno-beli, na račun izpolnjene kvote prekrškov Vrhnike, priigrali desetmetrovko. Žiga Čeh je iz dolgega zaleta premagal vrhniškega vratarja in poskrbel za popolni preobrat (1:2).

Zdelo se je že, da bodo Dobovčani na odmor odšli s prednostjo, toda pol minute pred iztekom ure je izenačil Max Vesel (2:2). V 4. minuti drugega polčasa si je nato napako privoščil Čeh, to pa je izkoristil Jure Suban in Vrhniko ponovno popeljal do prednosti (3:2). Slavje Vrhnike je trajalo le nekaj sekund. Zapravili so namreč žogo, ko je bil njihov vratar daleč od vrat, to pa je izkoristil Duščak in žogo skoraj skozi celotno igrišče poslal v mrežo (3:3).

V 28. minuti je ponovno udaril Čeh, ki je s strelom iz prve izkoristil podajo iz kota Matoševića (3:4). Prav Čeh je bil nato nekaj sekund kasneje izključen, ko je prejel še drugi rumeni karton in posledično rdečega. Prvega je prejel zaradi prepiranja s sodnikom, drugega pa za prekršek na sredini igrišča.

Vrhničani niso uspeli unovčiti igre z igralcem več, hkrati pa so napravili še šesti prekršek, ki je črno-belim ponovno omogočil strel iz desetih metrov. Tokrat je bil izvajalec Niko Cesarec, tudi on pa je bil uspešen (3:5). Takoj po izvajanju s sredine igrišča so igralci Vrhnike presenetili nezbrano obrambo Dobovca in preko Žana Janeža znižali zaostanek (4:5).

V 30. minuti je za novo individualno akcijo poskrbel nezaustavljivi Vesel in ponovno poravnal rezultat (5:5). Sledila je nova desetmetrovka za Dobovec, ki jo je tudi v tem primeru Cesarec pretvoril v zadetek (5:6). V 33. minuti sta lepo dvojno podajo odigrala Felipe Echavarria in Kristjan Čujec, Kolumbijec pa je brez težav žogo poslal v mrežo (5:7).

Pričakovati je bilo pritisk Vrhnike in igro z vratarjem, kar se jim je tudi obrestovalo, saj je prav čuvaj mreže Nejc Berzelak dosegel šesti gol Vrhnike (6:7). Kmalu za tem je do strela iz desetih metrov prišla tudi Vrhnika, a je strel Jandrića ubranil Marko Peček, ki je izvrstno zapustil golovo črto.

Vrhničani so nato povsem stisnili črno-bele pred svoja vrata, slednji pa so se borbeno in kakovostno branili. Dramatičen zaključek je doživel vrhunec 32 sekund pred koncem tekme, ko je strel kapetana Vrhnike nesrečno v lastno mrežo preusmeril Echavarria (7:7). Ker po rednem delu ni bilo zmagovalca, so sledili streli iz šestih metrov.

Najprej je za Vrhniko zadel Suban, za Dobovec pa Duščak. V drugi seriji je vratarja črno-belih premagal Uroš Đurič, izenačil pa je Cesarec. Peček je nato uspel ubraniti strel Marka Mohoriča, Matošević pa je Dobovčane popeljal do prednosti. V četrti seriji je bil uspešen Vesel, strel Čujeca pa je ubranil kar Jandrić, ki sicer ni vratar. Prav kapetanu Vrhnike je nato čuvaj mreže črno-belih odbil strel, s tem pa omogočil, da je Patrik Pasariček z uspešno izvedenim strelom odločil tekmo.

Danes zvečer tako Dobovčane čaka finalni obračun z ekipo Dobrepolje, ki sploh prvič sodeluje na zaključnem turnirju.

Simon Valant, foto: NZS