Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dekleta Šolskega centra Rogaška Slatina do uvrstitve v državno nogometno polfinale


Dekleta Šolskega centra Rogaška Slatina so v Ljubljani nastopile v državnem četrtfinalu srednješolskega dekliškega nogometa. Tam so se uspešno uvrstile v državni polfinale, ki bo naslednji mesec.

Šolski center Rogaška Slatina so zastopale: Marija Gvero, Vita Čoh, Sara Viktoria Novak, Anamari Lia Turk, Tia Šoster, Laura Ferek-Jambrek in Alja Kutija.

Četrtfinalni troboj v športni dvorani Baza, ki je med drugim tudi projekt dveh nekdanjih slovenskih reprezentantov Boštjana Cesarja in Bojana Jokića, se je odvil med ŠC Rogaška Slatina, Gimnazijo Brežice in ŠC PET Ljubljana.

Mini turnir sta odprli ekipi iz Brežic in Ljubljane, ki so ga dobile Ljubljančanke. Spočite Slatinčanke so se nato najprej pomerile z ekipo iz prestolnice, potem pa še z Brežičankami. Dekleta iz Rogaške so favorizirani ekipi iz Ljubljane morale priznati premoč, saj gre za moštvo pri katerem večji del igralk redno trenira nogomet.

Po visokem porazu s 7:1, kjer je častni zadetek dosegla Laura Ferek-Jambrek, so nato Slatinčanke napredovanje iskale proti ekipi iz Brežic. V težkem in izenačenem dvoboju so uspele doseči minimalno zmago z 2:1, obakrat pa je v polno zadela Marija Gvero.

Preboj v državno polfinale so tako proslavile s kosilom v spremstvu prof. Zore Tabak in hišnika Sandija Klančnika, kateremu je pripadla tudi vloga voznika.

Simon Valant, foto: Šolski center Rogaška Slatina/Facebook