Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Začeli tudi košarkarji veterani, najbolj zadovoljni v Lesičnem


Kot zadnja izmed zimskih lig Športne zveze Kozje se je predprejšnji petek pričela še Veteranska liga v košarki Kemoplast Kozjansko, ki je vstopila že v svojo 15. sezono.  Tako kot lani so se tudi letos v ligo prijavile le tri ekipe, zaradi česar je način tekmovanja ostal enak kot lani. Tudi letošnja liga bo sestavljena iz štirih turnirjev, na katerih se bodo vse tri ekipe pomerile vsaka z vsako na skrajšanih tekmah.

Na prvem turnirju smo videli pričakovane rezultate, glede na to v kakšnih postavah so nastopile ekipe. Prva tekma je bila rezultatsko najbolj izenačena, vendar je imela ekipa Dren Lesično rezultat ves čas pod kontrolo in je zmagala bolj zanesljivo kot kaže končni rezultat.

V drugi tekmi je ekipa ŠD Kozje že zgodaj povedla z visoko razliko in jo nato zanesljivo obdržala do konca.

Tretja tekma med ekipama Dren Lesično in ŠD Kozje je tako odločala o zmagovalcu prvega turnirja. Ekipa iz Lesičnega je sicer povedla, vendar so se košarkarji iz Kozjega dobro upirali do sredine drugega polčasa, ko je do izraza prišla večja individualna kakovost igralcev ekipe Drena, ki je tako zabeležila še drugo zmago. Naslednji turnirji bo na vrsti čez tri tedne. (R.G.)

Rezultati 1. turnirja – VLK »KEMOPLAST« Kozjansko – 20. 1. 2023 v Kozjem

CEŠTROMAR : DREN LESIČNO 42:46 (23:27)

(Zorko 14, Gračnar 14 / Trupaj 15, Verhovšek 11, Demšar 11)

ŠD KOZJE : CEŠTROMAR 44:26 (26:16)

(Stiplošek 14, Hunski 13 / Zorko 5, Dečman 5)

DREN LESIČNO : ŠD KOZJE 48:36 (24:19)

(Trupaj 17, Ivačič 14, Verhovšek 12 / Stiplošek 12, Hunski 11)

LESTVICA
DREN LESIČNO 4
ŠD KOZJE 3
CEŠTROMAR TEAM 2